avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... evacuare chiriasi
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

evacuare chiriasi

Cum pot sa evacuez o persoana care locuieste intr-un imobil nationalizat avand in vedere ca acum 2 ani am intrat in posesia apartamentului. Precizez ca persoana serpectiva nu este chiriasa de drept ci o vara a acesteia. Chiriasa de drept nu locuieste acolo si se pare ca locuieste in italia desi pretinde ca ea acolo sta. De doi ani de cand i-a expirat contractul de inchiriere, de fiecare data am gasit in apartamentul respectiv aceeasi persana si niciodata persoana care este de drept chiriasa. Intrebarea mea este cum pot sa o evacuez pe acea persoana ca sa pot sa intru in posesia a[artamentului?
Cel mai recent răspuns: wanna1981 , utilizator 20:44, 20 Noiembrie 2009
prin actiune de evacuare.
actiune de evacuare a chiriasei de drept sau a persoanei straine?
trebuie sa apelez la un executor judecatoresc sau la un avocat?
Actiunea de evacuare se face la instanta de judecata. Cel mai bine luati legatura cu un avocat care sa va asiste sau sa va reprezinte.
Ultima modificare: Vineri, 20 Noiembrie 2009
Rodica Ciobanu, Avocat
pt mai multa siguranta faceti impotriva ambelor persoane.
ma gandesc ca daca o dati afara pe aceasta vine dupa aceea cealalta fata- fosta chiriasa care iar va ocupa ilegal si iar actiune de evacuare...asa e mai bine sa o faceti impotriva amandorura.

av.m.vasilescu
Ultima modificare: Vineri, 20 Noiembrie 2009
MYRA CIMPEAN , Avocat
Multumesc pentru sfaturi. Problema mea este ca m-am saturat sa tot merg pe la avocati si caut calea cea mai simpla de a o evacua pt ca un proces poate ajunge si la 2 ani sim nu mai vreau sa astept atat. Nu stiu cum sa o evacuez cat mai rapid. Pe urma m-as muta acolo sias astepta sa aparat fosta chiriasa sa ma dea in judecata si sa dovedeasca ca ea a locuit acolo. Toate stea s-ar intampla stand in casa mea nu suportand impozitul pe teren si cladire si stand in chirie.
adica o solutie mai rapida nu exista?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum scap mai rapid de chirias Mircea Razvan Mircea Razvan Dupa nesfarsite procese am reusit a pune in executare silita PMB cu obligatia de a face, retrocedare in natura apartament nationalizat, notificat cu Legea 10, ... (vezi toată discuția)
Procedura executare silita marianu marianu poate sa ma indrume cineva intr-o problema in care am intrat fara sa stiu ,am cumparat un apartament in brasov cu 2 camere in data de 29 07 2009..inainte de ... (vezi toată discuția)
Casa nationalizata gigi31 gigi31 Buna ziua, as vrea sa ma ajutati cu cateva sfaturi intr-o problema cu o casa nationalizata. In anul 1997 am cumparat o casa nationalizata de la statul roman, ... (vezi toată discuția)