avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 303 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sunt fericitul câștigător al unei țepe de 17.000 ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sunt fericitul câștigător al unei țepe de 17.000 de euro după achiziționarea unui autoturism în vara trecută. Mă puteți ajuta cu niște sfaturi?

Buna ziua,
Dupa cum spune si titlu sunt fericitul castigator a unei tepe de 17.000 de euro dupa achizitionarea unui autoturism in vara trecuta a anului 2018.
Bun, pana in aceasta zi eu nu aveam habar ca masina a avut o dauna destul de mare de pe urma unui accident destul de periculos. Avand probleme cu masina de la vreo luna dupa ce am cumparat-o, am decis sa bag bani in ea cu sperenta ca voi scapa de unele nereguli, desi nu a fost asa din cauza ca nu stiam istoricul complet al masinii. Dupa insistentele mele la un mecanic si infiltrarea unor lumini pe sub masina, bara,table, plastice si ce se mai afla pe sub masina si pe unde a mai reusit sa le bage, am descoperit urme de sudura destul grave si am inceput sa caut pe internet cu speranta ca voi gasi ceva. Neavand incredere in site-urile ce se ocupa special pentru strangerea informatiilor tuturor autoturismelor ce au suferit accidente, kilometraj dat inapoi, etc..., am prefer ca inainte sa cumpar masina sa o duc direct in reprezentanta pentru efectuarea unui control amanuntit. Dupa ce proprietarul a fost de acord pentru un astfel de control in reprezentanta si pierderea a 2 ore acolo, m-am trezit cu un raspuns destul de promitator cum ca masina se afla in stare foarte buna si am cumparat-o imediat. Din pacate din vara trecuta si pana acum am avut cateva probleme cu ea in zona tintita de accident desi nimeni nu a vazut ca masina este sudata si refacuta destul de mult. De unele probleme am reusit sa scap, problema e ca nu reusesc sa scap de un sunet destul de ciudat ce eu credeam ca e vorba de cu totul altceva pana ce astazi mi s-a oferit un raspuns pe care nici nu credeam ca-l voi auzi vreodata. MASINA DISTRUSA SI REPARATA DIN NOU ce eu nu aveam habar si nici nu am fost instiintat despre accident, desi asta a fost prima grija. Omul de la care am cumparat-o nu mi-a spus absolut nimic si m-am trezit fix acum intr-o situatie destul de urata si nu stiu ce pot sa fac...
Am dovezile cum ca masina a fost implicata intr-un accident destul nasol si cu frica de a mai merge cu ea deoarece nu cred ca o mai pot vinde si nici nu stiu cat de sigura e dupa o interventie atat mare.
Masina a fost cumparata cu daune din afara Romaniei si adusa in tara pentru reparea ei si punenea in vanzare. Aceste informatii le-am aflat exact de pe site-urile in care eu nu aveam incredere si s-au dovedit destul de utile, mai utile ca o reprezentanta si multi alti mecanici. Au o baza de date despre masina mea destul bune, poze de la accident, anunturi puse pe site-urile din Romania pentru vanzare, informatii destul de bune si clare ce corespund perfect cu masina pe care am cumparat-o, seria sasiu, cod motor, etc...
Ma puteti ajuta cu niste sfaturi?
Credeti ca daca il dau in judeata mai pot obtine ceva tinand cont ca contractul de vanzare-cumparare a fost facut in urma cu ceva luni de zile? Inca nu a trecut un an de cand am cumparat masina si daca stiam ca a suferit o astfel de inverntie dupa un astfel de accident nici nu o cumparam. Unele urme de sudura abia se vad deoarece sunt destul de acoperite, doar daca stii ca a suferit un accident iti poti da seama.
M-am gandit sa va scriu si aici si va urma sa iau legatura cu un avocat.
Imi cer scuze daca nu am nimerit categoria corecta.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Martie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: alecsitu , utilizator 15:13, 4 Noiembrie 2022
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie formulată o acțiune estimatorie, fondată pe garanția contra viciilor lucrului.
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti sa va adresati instantei cu o cerere prin care sa solicitati rezoluțiunea contractului de vânzare-cumpărare pentru vicii ascune si obligarea vanzatorului la restituirea pretului achitat.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, sau o acțiune redhibitorie, după cum a arătat colegul, depinde ce doriți in concreto să obțineți!
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aș prefera să-mi obțin banii înapoi și să le livrez autoturismul inapoi.
Vă mulțumesc pentru atentia și raspunsurile voastre.
Momentan am luat legătura cu un avocat și am incercat sa depun o plangere la politie cu dovezile clare si m-am lovit de un refuz penibil cum ca pentru plangere trebuie sa ajung tocmai la politia din Oradea, tinand cont ca eu ma aflu pe partea cealalta a tarii. :-)
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Plângerea se poate trimite prin serviciul poștal cu confirmare primire!
Dar un litigiu civil este calea de soluționare optimă!

Alte discuții în legătură

Am cumparat o masina care a fost lovita, proprietarul actual stiind asta. avand martori pot castiga in instanta? dimamonicaelena dimamonicaelena Buna seara! Am cumparat o masina care a fost lovita. Primul proprietar , pe care l-am contactat dupa ce am luat masina mi-a spus ca el a avut accident cu ... (vezi toată discuția)
Am cumparat o masina din 2013 de la o pers juridica si am constatat ca e defecta catalin dumitrescu catalin dumitrescu buna ziua. acum 3 saptamani am cumparat o masina cu factura fiscala de la o pers juruduca, care aduce masini de afara. dupa ce am mers cu ea 350 km s-a aprins ... (vezi toată discuția)
Masina sh cu probleme grave. mickwin mickwin Buna ziua, Nu stiu daca a mai fost cineva in cazul meu pe aici pe forum, dar in viata reala cred ca da. Cam de 3 saptamani am facut contractul de vanzare ... (vezi toată discuția)