avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 856 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contracte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contracte

Buna ziua. Am achizitionat un imobil cu contract de vanzare cumparare(legalizat la notar) in anul 2018 de la un proprietar, care la randul lui cumparase acelasi imobil in 2017 de la alt proprietar. Primul proprietar a demolat constructia incepand alta constructie, constructie pe care a continuat-o cel de al doilea proprietar si pe care am finalizat-o eu. Am primit pe 18.03.2019 o notificare de la ANAF ptr. declaratia 100 si dupa ce m-am documentat la ANAF am aflat ca exista o firma din 2012 la o anumita adresa, firma care are contract de comodat pe adresa imobilului pe care l-am achizitionat si unde figureaza administratorul firmei ( nu figureaza in niciun act de vanzare-cumparare). Contractul de comodat cu firma este incheiat pentru perioada 2012 - 2022. Ce riscuri exista sa pierd casa in urma unor terte cauze și ce pot sa fac pentru a nu ma trezi cu surprize neplacute.La incheierea contractului de vanzare-cumparare nu am avut cunostiinta de aceste aspecte, iar in documentul mentionat nu figureaza ca ar fi grevat de sarcini, nu s-au constituit drepturi reale in favoarea altor persoane,nu a fost trecut in proprietate publica a statului,nu a fost vandut sau ipotecat, inchiriat, comodat, instrainat, nu este grevat de sarcini sau servituti, ca nici o societate comerciala nu isi sre sediul in acest imobil,nu a fost promis vanzarea altei persoane si nu face obiectul vreunei revendicari la L10/2001.
Cel mai recent răspuns: Bosscostelino , utilizator 22:05, 18 Martie 2019
Nu este niciun risc, la acea adresa fiind declarat doar sediul social al acelei firme si deci adresa la care i se trimite corespondenta.
Va multumesc pentru amabilitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sediu social si inchiriere bizkit1 bizkit1 buna ziua. Am un apartament al parintilor mei care mi l-au dat prin contract de comodat , pe 2 sedii sociale, la ambele firme fiind eu administrator. ... (vezi toată discuția)
Inchiriere apartament unde exista un sediu social AlexandraIN AlexandraIN Buna ziua, am si eu o intrebare asemanatoare si sper ca ma puteti ajuta. Am un apartament proprietate personala in care exista, in una din camere sediul ... (vezi toată discuția)
Schimbarea punctului de lucru a firmei fostului proprietar Andy30bsb Andy30bsb Am cumparat un apartament in care fostul proprietar si-a desfasurat activitatea - biroul de arhitectura- A trecut aproape un an de la vanzare cumparare si ... (vezi toată discuția)