avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Banii primiti in baza ordonantei 7
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Banii primiti in baza ordonantei 7

Buna ziua!
Cu respect, va rog a ma sprijini in clarificarea urmatoarei situatii.
Sunt divortat de mai bine de un an de zile.Fosta sotie a inaintat si actiunea de partaj judiciar a unurilor comune dobandite in timpul casatoriei.
Un apartament, o casuta la tara , un garaj ,un teren si o masina solicitand partajara 50%iar ca mod de partajare-ei sa-i revina apartamentul ,jumatate din teren si garajul iar mie casuta , cealalta juatate de teren si masina.In scrisoarea de intampinarre am aratat ca sunt de acord cu partajarea 50% insa nu sunt de acord cu modul de partajare solicitand 50% din apartament casa si teren,motivul fiind cat se poate de real-casuta de la tara nu ofera conditii salubre de locuit fiind in renovare si nefiind mobilata.Mentionez ca avem contractate impreuna credite in valoare de aproximativ 15 mii de euro.De asemenea tin sa precizez faptul ca ,cu un an inaintea achizitionarii casutei am fost trecut in reezerva cu drept de pensie si am primit suma de 490 mil lecf ordonantei 7 a guvernului si alegii 164 privind pensiile militare, bani ce i-am folosit pentru modernizarea apartamentului, casatoria unui copil(o fata)si pentru achizitionarea casutei pe care oficial am dat 200 mil.lei.Pe toata perioada casatoriei,25 de ani,veniturile mele au fost de aproximativ trei ori mai mari decat ale ei.
Intrebare.
In aceste conditii este corect ca partajul sa se faca 50%?
Banii primiti primiti in baza ordonantei, pot fi considerati-Bunuri personale nepartajabile in conditiile in care, conform ordonantei acestia au fost acordati persoanei in cauza avind printre alte scopuri si acela de sprijin pentru reconversia profesionala?
Pot ei fi dedusi din valoarea totala a bunurilor partajabile si atribuiti ie/
Se poate aprecia ca locuinta de la tara a fost achzitionata din acesti bani?
Ce argumente trebuiesc adus pentru aceasta?Repet casa oficial a costat 200 mil lei.Suma totala primita de mine a fost de 490 mil lei.
In speranta ca voi avea castig de cauza va multumesc pentru consiliere.
Dumnezeu sa va tina pe calea cea dreapta!

Alte discuții în legătură

Partaj judiciar dupa divort-hotarare definitiva georgeconstantin georgeconstantin Buna seara Am divortat in anul 2013,hotarare definitiva.Ii platesc paratei 1/4 din pensia mea,ca renta viagera.N-am avut copii. In anul 2015 am inaintat ... (vezi toată discuția)
Executare silita Cristhina Cristhina Buna ziua! Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea problema. Pe perioada casatoriei am cumparat prin credit 1 garsoniera, 2 terenuri si 2 autoturisme. Anul ... (vezi toată discuția)