avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 372 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CEVA DE NECREZUT IN TARISOARA NOASTRA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CEVA DE NECREZUT IN TARISOARA NOASTRA

SOTIA MEA AFOST OBLIGATA SA CEARA DEMISIA DUPA CE A SPUS CA NU E DE ACORD SA LUCREZE 12 ORE NOAPTEA.OARE E CORECT ASA CEVA DUPA CE A LUCRAT 4 ANI LA ACEA FIRMA SI AU MAI FOST PERIOADE IN CARE A LUCRAT NOAPTEA SI NU A FOST PLATITA PT MUNCA DEPUSA. CONTRACTUL DE MUNCA A FOST 5 ZILE PE SAPTAMANA 8 ORE PE ZI, DAR IN REALITATE SE LUCREAZA 12 0RE PE ZI SI SAMBATA 6 ORE . TOATE ORELE LUCRATE SUPLIMENTAR SANT PLATITE CU DOAR 100 RON TOATA LUNA. IN CONDITIILE IN CARE CONTRACTUL ESTE CU 160 ORE, 800 RON IAR, IN REALITATE SE LUCREAZA 264 ORE SI PRIMESTE 900 RON.UNDE SE MAI INTAMPLA ASA CEVA? ESTE CORECT SA FII OBLIGAT SA CERI DEMISIA ? VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:27, 21 Noiembrie 2009
Aveti perfecta dreptate! Este o mizerie ce se intampla in cadrul multor societati comerciale! Pur si simplu este exploatarea omului de catre OM! Patronii profita de motivatia "este criza" si ii exploateaza la sange pe angajati!
Nu trebuia sa-si dea demisia , ci trebuia sa sesizeze ITM-ul despre acest comportament.
Daca poate demonstra ca a fost obligata sa-si dea demisia , poate sa conteste in instanta de judecata decizia de incetare a CIM.
Rodica are perfecta dreptate! Insa a demonstra ca cineva te-a obligat sa-ti dai demisia este la limita imposibilului! Nu ar fi trebuit sa faca din primul moment acest pas insa oricum ar fi avut o viata foarte grea la acea societate!
Tot raul spre bine! Poate isi va gasi o alta firma mult mai serioasa si care sa remunereze corect munca sa!
Mult noroc!
=D>
Nu este de necrezut, se intampla de foarte mult timp. Angajatorul ofera salariul minim pe economie, care este pentru un program mediu lunar de 170 de ore, dar obliga salariatii sa presteze activitate cu mult peste acest numar de ore. In aceste conditii se intelege clar ca angajatorul nu mai respecta legea nici macar pentru cuantumul salariului minim garantat in plata. Acest lucru l-am semnalat si la ITM local si confederatiilor sindicale dar fara succes.
Salariatul poate solicita instanţei anularea demisiei sale ca act juridic unilateral, în cazul în care consimţământul său a fost viciat prin eroare, dol sau violenţă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie pityu pityu Buna ziua In contrantul individual de munca scrie: Orele suplimentare prestate dupa terminarea programului sau in zilele in care nu se lucreaza se platesc cu ... (vezi toată discuția)
Preaviz Bogdan88 Bogdan88 Buna seara. Am si eu o intrebare la dumneavoastra.Sunt angajat al unei firme cu diverse domenii de activitate, din 09.02.2011 in functia de operator ... (vezi toată discuția)
Concediere colectiva mascata in demisie acordul partilor diadora_74 diadora_74 Buna ziua, Am nevoie de o lamurire in ceea ce priveste \\\\\\"concedierea colectiva\\\\\\" care este mascata in \\\\\\"demisia cu acordul partilor\\\\\\". ... (vezi toată discuția)