avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... C.M
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

C.M

Buna ziua!
Daca saptamana trecuta am avut c.m de miercuri pana vineri, iar eu maine o sa merg sa las c.m la birouri, imi pot da demisia? Afecteaza cu ceva cele 3 zile de c.m? Care sunt consecintele?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:35, 18 Martie 2019
Decizia de a demisiona reprezintă actul unilateral de voinţă al salariatului şi nu poate fi „impusă” de angajator. Cu alte cuvinte, angajatorul nu are niciun temei legal în a influenţa decizia salariatului privind încetarea contractului de muncă prin demisie.

Dacă angajatorul doreşte încetarea raporturilor de muncă cu salariatului, acesta are la dispoziţie varianta concedierii, cu respectarea însă a dispozitiilor prevazute in Codul muncii.
Deci nu are nici o legatura c.m cu faptul ca imi dau demisia in aceeasi zi in care il duc la birou
Nu are nicio legatura ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inainte de expirarea celor 3 luni de proba am fost pusa sa imi scriu demisia Lorecris Lorecris Au dreptul sa ma puna sa îmi scriu demisia,dacă sunt in perioada de probă? (vezi toată discuția)
Obligarea demisiei Lovelyfly Lovelyfly Ce poti face cand esti obligat sa demisionezi? (vezi toată discuția)
Ce pot sa fac in situația în care sunt? nicoleta voicu nicoleta voicu Sunt angajată de curând și am varicelă iar angajatorul imi spune să imi dau demisia, ce pot face? Lucrez ca vânzător, am contact cu oamenii in ... (vezi toată discuția)