avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general plafon la casa?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

plafon la casa?

pot depasi 10000 de lei la soldul casei?
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 18:14, 24 Noiembrie 2009
ive a scris:

monimiron a scris:

ive a scris:

tot legat de plafoane... imi puteti spune va rog plafonul maxim pentru administrator (542) ? am facut o compensare 4551=542 se poate compensa mai mult de 5000 sau acesti bani trebuie trecuti prin casa si facuta dispozitie de incasare?(eventual contract creditare firma)?

normal banii trebuie trecuti prin casa si folosita dispozitie de incasare plata pe masura ce ridicati sau retrageti bani, conditia sa nu depaseasca suma de 5000 lei pe zi , contractul de creditare nu se face pentru avansuri de trezorerie , ci pentru imprumutul acordat de firma administratorului dar in acest caz trebuie sa inregistrati si dobanda la imprumut pe care sa o specificati in contract;


contract de creditare firma adica administratoril crediteaza firma nu?
poate nu am expus eu corect problema
in timpul uneu delegatii s-au tot realizat decontari din contul 542 pana cand acesta a devenit negativ....-20000 sa zicem. am facut nota 4551=542 adica administratorul a pus acei bani din buzunar,deci firma ii datoreaza 20000 nu? eu la acest plafon ma refeream ....iar acum banii trebuie restituiti administratorului fie 542=5441 fie 5311=5441 .iar aici banuiesc ca iarasi e un plafon ....nu stiu 5000/zi?

da plafonul e 5000 lei /zi
interventie moderator :
@ monimiron: va rog sa citati acele pasaje relevante pentru raspunsul dat de dvs, nu tot ce s-a scris anterior
Multumesc frumos :)

@ive: soldul contului 542 nu poate fi negativ

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Creditare societate taie taie Buna ziua, Un asociat poate credita firma cu 61000 ron prin casa? Daca da, as vrea sa stiu in baza carei legi? Multumesc (vezi toată discuția)
Creditare firma JENIFER JENIFER Daca administratorul crediteaza firma cu 40000 lei si ii depune direct in banca,trebuie taiata chitanta?Daca se taie chitanta inregistrarile care se fac sunt ... (vezi toată discuția)
Avans spre decontare midadu midadu Am avut o societate ale carei partti sociale le-am cesionat altei persoane.In aceasta societate am fost asociata cu o alta persoana, care a fost si ... (vezi toată discuția)