avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1988 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... răspunderea materiala a asiguratorului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

răspunderea materiala a asiguratorului

Buna ziua, ar putea cineva sa ne îndrume, sa-si expuna parerea referitor la urmatoarele circumstante.
Între o persoană fizica și asigurator(companie de asigurare) a fost încheiat un contract de asigurare a unui bun imobil(constructie).
La aparitia cazului de asigurare,asiguratorul neîntemeiat a refuzat în plata despagubirii de asigurare, astfel încalcînd obligatiunile sale contractuale.
În asemenea cazuri, pentru neonorarea obligatiunilor asumate, pot fi aplicate catre asigurator(compania de asigurare) sanctiunile prevazute de legislatia cu privire la protectia consumatorilor paralel cu sanctiunile stabilite în contractul de asigurare și legea asigurarilor.?
În afara de legislatia natională, care reglementeaza asemenea cazuri,
ar exista vre-un Regulamet al Uniunii Europene și care ar putea fi
acest act normativ?
Multumim anticipat.

Alte discuții în legătură

Asiguratorul refuza... feodosia feodosia Buna ziua, am avea așa o întrebare, cum mai bine de procedat Între o persoană fizica și asigurator(companie de asigurare) a fost încheiat un contract ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract telefonie,internet corinapro corinapro Buna ziua!Am un abonament de telefonie+internet la zapp si am sunat azi sa reziliez contractul si mi-au raspuns ca trebuie sa platesc 150 euro taxa deoarece ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! va rog sa ma indrumati in urmatoarea situatie: angajatului ... UngureanuSilviu UngureanuSilviu Buna ziua! Va rog sa ma indrumati in urmatoarea situatie: Angajatului i s-a oferit posibilitatea de a lucra la o filiala a companiei care este in afara ... (vezi toată discuția)