avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionare

Am varsta de 53 ani, vechime in munca de 29 ani din care 11 in agricultura si 18 in invatamant, facultate la zi 4 ani si armata 9 luni. cand pot iedi la pensie anticipata?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 06:29, 21 Noiembrie 2009
Date generale avand in vedere varsta dvs.:
O doamna poate benefia de pensie anticipata partiala la varsta de 55 de ani, daca a realizat stagiul complet de cotizare de 30 de ani. Un domn poate beneficia de pensie anticipata partiala la varsta de 60 de ani, daca a realizat stagiul complet de cotizare de 35 de ani.

Perioada in care ati urmat invatamantul universitar si cea in care ati satisfacut stagiul militar sunt perioade asimilate stagiului de cotizare si sunt avute in vedere numai in cazul pensiei pentru limita de varsta.

In privinta perioadei in care ati lucrat in agricultura, va trebuie adeverinta cu normele lucrate pentru ca cei de la pensii sa va calculeze timpul util (asa se numeste stagiul realizat in agricultura).

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Noiembrie 2009
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilit in israel, am dreptul la pensie din romania? adina26red adina26red [b]O PERSOANA STABILITA(EMIGRARE) IN ISRAEL, ARE DREPTUL LA PENSIE IN ROMANIA PENTRU 10 ANI VECHIME + ARMATA +FACULTATE?[/b] (vezi toată discuția)
Iesirea la pensie anticipata partiala danhariton danhariton Sunt născut la 17 noiembrie 1949. Lucrez în aceeaşi intreprindere din 1 august 1974. Am făcut armata în perioada 20 martie 1976 - 1 octombrie 1976. Sunt ... (vezi toată discuția)
Referitor pensionare beneficiar grupa de munca i danadom38 danadom38 As vrea sa stiu,va rog, daca la reducerea varstei de pensionare de 65 ani barbati,in cazul benefiarului de gr.I (spre ex.13 ani gr.I,respectiv reducere cu ... (vezi toată discuția)