avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere colectiva angajati
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere colectiva angajati

in cadrul unei proceduri de concediere colectiva, concedierea unui sef de sectie poate fi contestata in instanta de catre cel vizat de concediere? daca intre timp , inainte de intrarea in vigoare a preavizului savarseste si o abatere disciplinara, mai e necesara inceperea cercetarii disciplinare?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:56, 20 Martie 2019
Poate contesta, intrucat accesul liber la justitie este un drept constitutional.

Nu este obligatorie cercetarea disciplinara ... angajatorul dispune de prerogativă disciplinară, având dreptul de a aplica (n.m., nu obligatia), potrivit legii, sancţiuni disciplinare salariaţilor săi ori de câte ori constată că aceştia au săvârşit o abatere disciplinară.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare 61 a) ade31 ade31 Buna ziua, Un angajat al firmei, de 17 ani, nu a mai venit la locul de munca de o saptamana. Daca in regulamentul intern este specificat faptul ca \" la 3 ... (vezi toată discuția)
Demisie mariuca4 mariuca4 Daca imi dau demisia in timpul unei cercetari disiplinare prealabile mai poate face seful ceva impotriva mea? Mentionez ca deja am primit 2 convocari pt ... (vezi toată discuția)
Insulta superior - abatere disciplinara? poate fi considerata insulta superior ierarhic abatere disciplinara, motiv de concediere? circumstante atenuante: stres, cedare nervos rog raspuns urgent, ... (vezi toată discuția)