avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 416 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Modificare Certificat de urbanism / rectificare gresala
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Modificare Certificat de urbanism / rectificare gresala

Buna seara, vin cu urmatoarea situatie, dintr-o neintelegere intre arhitect si beneficiar, planul depus pentru obtinerea certificatului de urbansim pentru o cladire este diferit fata de ce se dorea sa se construiasca. Anume, in certificatul de urbanism cladirea respectiva are o latime de 14,5 m , in realitate, ea trebuie sa aiba 15.5 m , deci diferenta de 1m. Problema ca aceasta diferenta de 1m este pe un alt corp de teren, propietarul ambelor terenuri fiind tot beneficiarul lucrarii. Exista o solutie legala pentru rectificarea acestei erori fara sa mai fie necesara depunerea documentatiei pentru un nou certificat de urbanism si plata inca o data a avizelor ( avize solicitate in baza certificatului de urbanism - isc , gaze, energie electrica, salubritate,etc si deja platite ) .
Mi s-a sugerat inclusiv varianta in care sa obtin autorizatia de construcite asa cum s-a cerut initial in certificatul de urbanism iar in realitate sa construiesc cladirea cu acel metru in plus cu precizarea ca la receptie se poate rezolva. Totusi, nu imi "suna" bine/corect aceasta varianta. Am nevoie de un sfat/solutie avizata. Va multumesc

Alte discuții în legătură

Ma gandesc sa dau primaria in judecata! vreau sa construiesc ... MihStef MihStef Ma gandesc sa dau primaria in judecata! Vreau sa construiesc 2 locuinte lipite (duplex) iar primaria nu imi elibereaza autorizatia pe motiv ca in ... (vezi toată discuția)
Distanta intre constructii jjjrz jjjrz Am cumparat un teren situat la 3 m de un bloc. Locatarii nu sunt de acord ca eu sa construiesc pe acel teren pentru ca le iau lumina soarelui desi construiesc ... (vezi toată discuția)
Acord vecini/autorizatie construire AlexNiculaie AlexNiculaie Buna ziua. Am o nelamurire. Ma puteti ajuta cu un sfat? Am cumparat un teren. Fostii proprietari al terenului meu si al terenului vecin si-au dat reciproc ... (vezi toată discuția)