Buna ziua. Am o nelamurire. Ma puteti ajuta cu un sfat? Am cumparat un teren. Fostii proprietari al terenului meu si al terenului vecin si-au dat reciproc acordul autentic de a construi la o distanta de 1m fata de linia de hotar. Acordurile nu au fost inscrise in Cf. La momentul cumpararii eu aveam cunostinta de ambele acorduri. Noul vecin, nu este de acord sa construiesc la 1m si sustine ca nu a cunoscut la momentul cumpararii si nici acum nu are cunostinta de acele acorduri. Pot sa obtin autorizatia de construire in baza acordului vechiului proprietar?
Subsemnatul.. declar pe proprie raspundere ca sunt de acord ca vecinii mei... sa construiasca o casa de locuit pe terenul proprietatea acestora la o distanta de 1m de limita de proprietate dintre noi, de-alungul acestuia, in conformitate cu proiectul ce va intocmit in acest sens. Nu este prevazut nimic altceva, conditionari sau obligatii de plata. Ambele acorduri respecta acelasi continut.
Din pacate nimic nu il împiedică pe vecin sa revoce acordul, inainte de a se construi cladirea.
De asemenea si dvs.,in calitate de proprietar actual, puteti sa revocati acordul dat de fostul proprietar.
Gard comun
iulian-s
buna ziua
in prezent ma confrunt cu urmatoarea dilema: am achizitionat de curand un teren care, in momentul tranzactiei avea deja gard pe o latura, de mai ... (vezi toată discuția)