avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acord vecini/autorizatie construire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acord vecini/autorizatie construire

Buna ziua. Am o nelamurire. Ma puteti ajuta cu un sfat? Am cumparat un teren. Fostii proprietari al terenului meu si al terenului vecin si-au dat reciproc acordul autentic de a construi la o distanta de 1m fata de linia de hotar. Acordurile nu au fost inscrise in Cf. La momentul cumpararii eu aveam cunostinta de ambele acorduri. Noul vecin, nu este de acord sa construiesc la 1m si sustine ca nu a cunoscut la momentul cumpararii si nici acum nu are cunostinta de acele acorduri. Pot sa obtin autorizatia de construire in baza acordului vechiului proprietar?
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 09:19, 16 Septembrie 2019
Aveti actul resprectiv? Acordurile sunt date prin acelasi act?

Ar trebui consultat documentul pentru a vedea daca aceste acorduri sunt reciproce si interdependente.

Cu stima,
Sunt doua acte identice de la fiecare propietar anterior facute la acelasi notar in aceeasi zi.Da am acordurile

Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Septembrie 2019
AlexNiculaie, utilizator
Am inteles. Dupa cum am mentionat e nevoie de stdierea documentelor respective pentru a da o soluție.

Cu stima,
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Septembrie 2019
Bogdan Costache, Avocat
Subsemnatul.. declar pe proprie raspundere ca sunt de acord ca vecinii mei... sa construiasca o casa de locuit pe terenul proprietatea acestora la o distanta de 1m de limita de proprietate dintre noi, de-alungul acestuia, in conformitate cu proiectul ce va intocmit in acest sens. Nu este prevazut nimic altceva, conditionari sau obligatii de plata. Ambele acorduri respecta acelasi continut.

Multumesc,
Din pacate nimic nu il împiedică pe vecin sa revoce acordul, inainte de a se construi cladirea.
De asemenea si dvs.,in calitate de proprietar actual, puteti sa revocati acordul dat de fostul proprietar.

Cu stimă,

Alte discuții în legătură

Delimitare proprietate baranmariana baranmariana in 2006 am construit o casa p+e+m, proiectul fiind pe limita de proprietate din cauza pot existent fiind un teren cu a suprafata destul de mica;la ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de constructie, acordul vecinilor Danut1111 Danut1111 Buna seara, detin un teren de 1000mp cu o deschidere de 10m cu adancime de 100m, din care primii 500mp sunt intravilan si restul extravilan. Doresc sa imi ... (vezi toată discuția)
Gard comun iulian-s iulian-s buna ziua in prezent ma confrunt cu urmatoarea dilema: am achizitionat de curand un teren care, in momentul tranzactiei avea deja gard pe o latura, de mai ... (vezi toată discuția)