avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... gard comun
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

gard comun

buna ziua
in prezent ma confrunt cu urmatoarea dilema: am achizitionat de curand un teren care, in momentul tranzactiei avea deja gard pe o latura, de mai bine de un an, construit de vecin. gardul este construit chiar pe limita proprietatii. nu cunosc vreo intelegere verbala intre fostul proprietar, de la care am cumparat terenul, sau scrisa, referitoare la impartirea cheltuielilor.
Intrebare: mi se poate solicita in prezent partea de cheltuieli pentru gard, in conditiile in care el era deja construit la vremea achizitionarii terenului? Vecinul trebuie sa imi prezinte un acord scris al fostului proprietar, in baza caruia a construit o parte din temelie pe proprietatea mea din prezent?
Cel mai recent răspuns: iulian-s , utilizator 08:53, 21 Septembrie 2013
Daca gardul exista acolo la momentul cumpararii terenului, nu aveti ce sa mai platiti. Trebuia sa plateasca fostul proprietar. Fostul proprietar ce zice? Avea de dat bani la gardul respectiv si nu i-a dat? Relatiile cu vecinii sunt f f f importante, eu as plati jumate de gard si as inchide discutiile. Cat costa gardul?
terenul l - am achizitionat de curand, nu am fost contactat de vecin, nu stiu daca va avea pretentii materiale. Oricum, in pretul terenului a cantarit, evident, in cursul negocierii, si faptul ca terenul este partial ingradit. mi se pare deci corect ca paguba sa apartina vecinului, daca nu a reglementat aspectul financiar cu proprietarul de la acea vreme inainte de a construi gardul dupa cum spuneam, pe limita comuna, o parte din temelie fiind pe terenul meu. Bineinteles ca, daca mi se va solicita, voi fi dispus la o compensatie, atat timp cat va veni cu un pret decent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zona de protectie criss_media73 criss_media73 am un teren intravilan care are o conducta de apa pe el . conform legii nu pot construi pa el la o distanta mai mica de 10 metri de respectiva teava , insa ma ... (vezi toată discuția)
Dreptul de ingradire. impartirea cheltuielilor intre vecini. claudiu75 claudiu75 Buna, am cumparat in 2012 o parcela de teren ce se invecineaza cu 2 vecini pe 2 laturi. Avand deja gard pe doua laturi, am construit doar pe celelalte doua. ... (vezi toată discuția)
Suprapunerea terenului in cadastru cu vecinii motive si solutii ... GabrielaF1974 GabrielaF1974 Suprapunerea terenului in cadastru cu vecinii motive si solutii Sunt proprietara unui imobil constituit din casă și teren. În momentul achiziționării, ... (vezi toată discuția)