avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Suprapunerea terenului in cadastru cu vecinii motive ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Suprapunerea terenului in cadastru cu vecinii motive si solutii ...

Suprapunerea terenului in cadastru cu vecinii motive si solutii
Sunt proprietara unui imobil constituit din casă și teren. În momentul achiziționării, în anul 2007 nu am făcut verificarea topo-cadastrală a coordonatelor terenului, acesta fiind îngrădit anterior de fostul proprietar și de proprietarul anterior și în consecință acceptat de vecini. Suprafața terenului evaluată la liber, nu ridica astfel de suspiciuni. Specific că este vorba de un teren intravilan, în oraș, o zonă cu construcții vechi, pe 3 laturi ale vecinătății, una fiind la drum.
În momentul în care un vecin a vândut, noul proprietr reclamă că gardul dintre noi este pe proprietatea lor. Am făcut măsurătorile și se dovedește că într-adevăr, pe o lungime de 34 m avem pe terenul vecinului intrat aprox 0,5m, totalizând 19 mp. Interesant este că terenul nostru nu este pe nicio latură din cele trei cu vecini exact pe linia gardului existent, avem atît plusuri, cât și minusuri. Totalizând, reiese că suprafața împrejmuită este exact suprafața deținută. Respectiv, per total am intrat la 2 vecini cu 40 mp, și tot la doi vecini am dat 40 mp. Suprafața noastră totală este de 523mp.
Dacă noul vecin, nemulțumit, insistă la corectitudine și ne cere dărâmarea gardului, ce am putea noi face astfel încât să nu avem nici probleme cu vecinii, să nu pierdem nici din suprafață și să nu avem nici cheltuieli (din punctul nostru de vedere inutile) cu dărâmarea gardului existent și cu construirea unuia nou?

Alte discuții în legătură

Fals (al topografului) ContSters88252 ContSters88252 daca datele unui PLAN DE AMPLASAMENT SI DELIMITARE A IMOBILULUI intocmit de catre un topograf autorizat nu corespund adevarului , masuratorile ... (vezi toată discuția)
Teren in plus la masuratori mih4y mih4y buna ziua ce se poate intampla daca in urma masuratorilor topografice iese teren in plus ? mentionez ca pe actul de proprietate este trecuta o suprafata de ... (vezi toată discuția)
Cadastru gresit david2013 david2013 Buna ziua , Unul dintre vecinii mei a facut cadastru si a vandut terenul unui intermediar imobiliar, care l-a vandut unei alte persoane. Actualul proprietar ... (vezi toată discuția)