avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1999 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Delimitare proprietate
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Delimitare proprietate

in 2006 am construit o casa p+e+m, proiectul fiind pe limita de proprietate din cauza pot existent fiind un teren cu a suprafata destul de mica;la trasare,vecinul nu ne-a dat voie sa incepem sapaturile pana nu am mers la notar sa dam declaratii reciproce ca daca si vecinul va vrea sa construiasca santem de acord sa faca constructia pe limita de proprietate;la trasare ne-am dat seama ca terenul era ca limita o linie destul de franta ceea ce facea ca sa avem zidul dinspre limita de proprietate putin in zig-zag;drept urmare acum in cadastru pe lungimea limitei de proprietate avem de la 10cm la 7-12 cm ramasi intre casa noastra si hotarul cu vecinul;casa are ferestre tip nevada pentru a nu deranja vecinul daca va vrea sa construiasca ceva pe terenul sau (acum este viran)-de altfel vecinul nu a avut nici o obiectie cand am construit ferestrele;
intrebarea este daca vecinul se hotaraste sa construiasca ceva (avem calcan inspre el) se poate lipi de casa noastra desi mai exista acele mici distante pana la hotar(cand am mers la notar ne-a pacalit putin spunandu-ne ca daca va construi ceva spre noi va scoate aerisirile si va pune geamuri pentru baie si bucatarie si deci nu are de ce sa-l deranjeze geamurile noastre ca nu este nici o problema ca le facem,dar totul a fost verbal,in declaratia de la notar am scris decat ca santem de acord sa construiasca pe limita proprietatii).mentionez ca atunci la notar era numai miere iar acum cand ne-am intalnit din intamplare la piata (reamintesc ca terenul este viran el locuind in alta parte),mi s-a parut ca ar vrea sa construiasca ceva stil bloc ; daca stiam ca se va intampla asa lasam distanta de limita hotarului dar acum.....
Vecinul poate ridica o constructie la calcan si este in beneficiul ambelor parti pentru ca acel perete nu s-ar putea tencui , izola daca lasati 7 cm intre ziduri. Ferestrele se vor acoperi. Vi se va cere acordul , problema e inaltimea noii constructii si panta acoperisului unde trebuie sa conditionati acestea in raport de interesul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme vecinatati baranmariana baranmariana Buna ziua am cumparat o casa construita pe limita de proprietate,ca vecinatate pe una din parti fiind un teren viran;acum am aflat ca fostul proprietar cand ... (vezi toată discuția)
Drept proprietate baranmariana baranmariana am cumparat o casa construita pe limita de proprietate,ca vecinatate pe una din parti fiind un teren viran;acum am aflat ca fostul proprietar cand a construit ... (vezi toată discuția)
Probleme cu vecinul! gabriella_blaga gabriella_blaga Buna ziua, sunt Gabriela si am o problema de rezolvat cu vecinul: doreste sa merg maine la Notar si sa dau semnatura ca sunt de acord sa construiasca. El are ... (vezi toată discuția)