avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Cifra gresita in CNP
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Cifra gresita in CNP

Buna ziua.Pe scurt:am fost la primarie ptr.a divorta.Dupa cateva ore sunt sunat,ca CNP-ul din buletin nu coincide cu data nasterii din certificatul de nastere.Hm,anul acesta fac 60 ani,am schimbat C.I.de mai multe ori,ptr.expirare,pierdere si niciodata nu s-a depistat greseala.Am vazut pe internet caz similar,precum i s-au pierdut anii de munca(dupa preschimbarea C.I.cu CNP-ul corect.Prima intrebare este: Daca schimb C.I.automat am alt CNP,nu voi avea probleme la Casa de Pensii?Eu fiind pensionar din 2010.Este greseala ofiterului de stare civila,cred ,nicidecum de la cei de la evidenta persoanelor.A doua intrebare este:Daca am depus actele ptr divort la primarie,la care este termenul de 30 zile si a doua zi am depus cerere si ptr corectarea CNP-ului,la acesta din urma mi s-a dat termen de 30-45 zile,nu pierd taxa de divort daca nu se solutioneaza problema cu buletinul in termen de 30 zile?Am uitat sa intreb,dar sper sa nu am probleme ca ii dau in judecata.Zeci de ani am trait cu un CNP si acum sa am probleme.Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Preschimbare buletin ionmariana ionmariana BUNA ZIUA! Am divortat de curand si am devenit la numele de fata prin hot judecatoreasca. Buletinul expira in 2022, dar as dori sa l preschimb pe ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord problema domiciliu Sharpshooter Sharpshooter Buna ziua , vreau sa intreb daca este obligatoriu ca procedura de divort sa aiba loc in acelasi judet , oras unde au partile domiciliul . In cazul de fata ... (vezi toată discuția)
Greseala in certificat de divort arri arri in certificatul meu de divort este scrisa adresa cu o litera lipsa la strada pe care am domiciliul, este o problema asta? (vezi toată discuția)