avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bun si aprobat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bun si aprobat

In ce articol se prezinta modul in care se intocmeste o chitanta de mana si unde este stipulata sintaxa Bun si aprobat. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 09:21, 21 Noiembrie 2009
Buna ziua !
1.Hotarirea nr. 831 din 12/02/1997privind aprobarea modelelor formularelor comune privind activitatea financiara si contabila si a normelor metodologice privind intocmirea si utilizarea acestora (Monitorul Oficial nr. 368 din 12/19/1997) cu completarile ulterioare.
2. Art. 1180: “Actul sub semnatura privata, prin care o parte se obliga catre alta de a-i plati o suma de bani sau o cantitate de bunuri fungibile, trebuie sa fie scris in intregul lui de acela care il semneaza sau cel putin acesta, inainte de a-l semna, sa adauge la finele actului cuvintele bun si aprobat, aratand intotdeauna in litere, suma sau catimea lucrurilor si apoi sa iscaleasca”.
Aceasta cerinta suplimentara priveste inscrisurile, prin care se constituie obligatia unilaterala a uneia dintre parti de a plati o suma de bani sau o cantitate de lucruri fungibile. Ea se aplica prin aceea ca, uneori din lipsa de timp sau din alte motive, debitorul accepta sa semneze in alb un inscris urmand ca apoi acesta sa fie completat de catre creditor, care poate sa treaca in inscris o suma de bani mai mare decat acea la care cealalta parte s-a obligat sau o cantitate de lucruri mai mare.
In conditiile in care textul inscrisului a fost scris in intregime de cel ce se obliga si semneaza actul, cat si in conditiile in care, inaintea semnaturii, cel ce se obliga scrie cu propria-i mana “bun si aprobat”, urmata de indicatia in litere a sumei de bani (a cantitatii de bunuri), posibilitatea de a exista o neconcordanta intre suma reala datorata si cea consemnata in scris este in buna masura exclusa.
Cu stima !
Formula "bun si aprobat " e incidenta in cazul obligatiilor unilaterale.

(spre exemplu , in cazul contractului de imprumut)
~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Corespondente art 1180, 1581 si 1586 din vechiul cod civil advsys advsys As dori sa stiu care este echivalentul art. 1180, 1581 si 1586 din vechiul cod civil, in noul cod civil ? ART. 1180 Actul sub semnătura privată prin care ... (vezi toată discuția)
Oovalabilitate contract de imprumut intre doua persoane fizice facut pe calculator www.armariotbc@yahoo.com www.armariotbc@yahoo.com A-si avea cateva intrebari legate de valabilitatea unui contract de imprumut intre doua persoane fizice facut la calculator si semnat de ... (vezi toată discuția)
Chitanta de mana wap54 wap54 La un imprumut de la pe persoana fizica, intre cel ce imprumuta si cel imprumutat, cate exemplare se intocmesc in cazul unei chitante de mana? \\ce articol, ... (vezi toată discuția)