avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dosar penal, inculpat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dosar penal, inculpat

Buna seara . Am si eu o mica intrebare . Anul trecut am savarsit o infractiune de inselaciune . Am fost citat in calitate de suspect in data de 22.01.2019 , Am fost sa dau declaratie . Am recunoscut fapta si am spus exact cum am facut , omul acela si-a recuperat prejudiciul , A spus ca se impaca cu mine . Saptamana viitoare trebuie sa merg la timisoara . Ei mau incadrat in acel dosar la urmatoarele infractiuni concurente : fals in scrisuri, inselaciune si frauda electronica .Intrebarea mea este urmatoarea :
Daca omul se imapaca cu mine si declaram amandoi ca ne-am impacat incazul infractiunilor concurente se mai poate face ceva ?Adica mai pot raspunde penal .... ca ma citat de 2 ori si am dat o groaza de bani sa merg acolo ....Omul si-a recuperat prejudiciul si vrea sa ne impacam. Vreau sa stiu daca se mai inainteaza dosarul daca ne impacam ....
Si daca se mai inainteaza dupa impacare ce pot pati ! Si daca exista vreun domn avocat care ma poate ajuta cu cazul. Domnul sef de post de acolo a spus ca inlatura raspunderea penala dar raman cu cele doua si ca trebuie sa fac o intelegere cu procurorul daca vreau sa rezolv.... Si ca situatia in cazul meu este mai favorabila .... Nu mai inteleg nimic din ce mi se spune ...
Ultima modificare: Miercuri, 20 Martie 2019
Adrian568, utilizator
Angajati un avocat din Timisoara care se va ocupa de dosarul dvs. In functie de actele dosarului, de circumstante , se poate renunta la aplicarea pedepsei , dar nu e o chestiune sigura., chiar in situatia in care partea vatamata si-a acoperit prejudiciul. Fapta ramane.
Va trebuie avocat ca sa va studieze dosarul penal.
Pe fals va poate trimite in judecata dar este posibil si sa se considere ca nu ar fi necesar.
Dupa analiza cazului si pregatirea apararii de avocat ati putea avea sanse sa scapati dar nu pe impacare...
Daca avocatul stie sa va faca aparari foarte bune si situatia o permite ati putea scapa de condamnare.Este insa vorba de aparari elaborate si nu asa de cateva randuri aruncate pe o foaie...
Nu este obligatoriu sa angajati avocat din Timisoara deoarece apararile se formuleaza in scris si nu verbal.
Procurorul nu primeste avocatul ca sa sustina cauza oral in fata sa...
Ultima modificare: Miercuri, 20 Martie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Bun si acum daca omul se impaca cu mine si isi retrage plangerea ?
Eu sunt de acord sa imi angajez un avocat , dar o sa imi dea ei unu din oficiu .... este indicat sa il aleg pe cel din oficiu ?
Si vreau sa stiu daca isi retrage plangerea se mai ia in considerare ceva ?

Alte discuții în legătură

Caz inselaciune, paguba restituita ContSters389662 ContSters389662 Buna ziua ! Am facut o inselaciune anul trecut. I-am trimis persoane-i vatamate prin posta cu totul altceva decat ceea ce trebuia sa ii trimit. Persona ... (vezi toată discuția)
Inselaciune urgent... danny24 danny24 Buna seara, Speta mea este urmatoarea: cineva a comandat un produs prin internet de la mine iar eu am trimis din greseala altceva.Cel \"inselat\" a depus o ... (vezi toată discuția)
Înºelãciune andy84960 andy84960 buna seara,am o intrebare si nu stiu ce sa fac,anul trecut am postat un anunt pe internet legat de vanzarea unui telefon in valoare de 450ron,am trimis coletul ... (vezi toată discuția)