avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna ziua înșelăciune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna ziua înșelăciune

Am o întrebare referitor la o faptă de înșelăciune săvârșită in Aprilie 2014 și trimisa in judecată in Martie 2019 ,când se considera prescrisa faptă???sau in timpul fondul de judecare ,intervine termenul de prescriptie ?va mulțumesc ptr înțelege și aștept un răspuns concrect
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 13:33, 23 Martie 2019
Pedeapsa pentru inselaciune este pana la maxim 5 ani, termenul de prescriptie a raspunderii penala in acest caz fiind de 5 ani, insa in cazul expus cursul termenul prescriptiei raspunderii penale s-a intrerupt, sens in care a inceput sa curga un nou termen de prescriptie. Este adevarat ca exista si un termen special de prescriptie a raspunderii penale insa acesta intervine in 10 ani de la data savarsirii infractiunii. Deci, la momentul actual prescriptia raspunderii penale nu este intervenita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De la ce moment curge termenul de prescriere a inselaciunii? catinf catinf Am aflat ca inselaciunea se prescrie la 5 ani, conform NCP. Am o plangere penala pentru inselaciune impotriva unei persoane, inregistrata in decembrie 2012, ... (vezi toată discuția)
Dosar penal - art. 215, alin 1,2,3 si 5 cp xXx2013 xXx2013 Se poate primi sentinta cu suspendare, intr-un dosar penal de inselaciune? Art. 215 - alin 1, 2, 3, si 5 CP. Este vorba de un leasing auto, a doua masini ... (vezi toată discuția)
Prescriptia raspunderii penale liviamaria liviamaria Care este termenul de prescriptie în cazul unei infractiuni de inselaciune savarsita in aprilie 2008? S-a intrerupt cursul prescriptie daca a fost audiat ... (vezi toată discuția)