avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1198 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Decontare diurna pe I I
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Decontare diurna pe I I

Am lucrat anul trecut 9 luni pe Intrepr Indiv. Am dreptul sa mi decontez acea diurna de 40 lei/zi ? Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Martie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: djtudor , utilizator 11:21, 24 Martie 2019
Decontarea acelei valori fixe se discuta doar la salariatii cu contract de munca. La I.I care desfasoara activitati independende deplasarile in alta localitate din tara facute in interesul afacerii se pot deduce in contabilitate daca sunt facute in scopul obtinerii venitului impozabil din acea perioada fiscala si daca aveti documente justificative printre care facturi, chitante, bonuri fiscale pe I.I. Deci aici nu e limitata.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Martie 2019
george-neagu, moderator
Multumesc, banuiam ca nu e limitata. Vroiam totusi sa aflu daca diurna se mai acorda acum pe II sau e doar pt salariati. Pana in 2017 imi deduceam diurna la orice deplasare.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista diurna la II.

Aceasta este specifica societatilor comerciale si se acorda salariatilor si administratorilor acestora.

Daca II are salariati care merg in deplasare, acestora le puteti acorda diurna, dar nu dvs. titularului II.
Foarte clar. Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deductibilitate cheltuieli deplasare pfa lianar lianar Buna ziua, Sunt PFA-cod CAEN 7490 si prin natura activitatii efectuez destul de multe deplasari in tara (cca.10 zile pe luna) Va rog sa-mi spuneti daca pot ... (vezi toată discuția)
Diurna pentru deplasarea in strainatate lumi71 lumi71 As dori sa aflu mai multe despre deplasarea in strainatate, pentru un angajat la o firma privata. Care este valoarea maxima pe care o pot deconta pentru diurna ... (vezi toată discuția)
Diurna pt deplasare pe i i djtudor djtudor Am mai pus intrebarea asta, dar nu m-am exprimat destul de clar. Am lucrat anul trecut pe I I si am avut multe deplasari cu masina in tara. Intrebarea este ... (vezi toată discuția)