In urma unui accident am fost gasita vinovata, iar in urma procesului, sentinta este: condamnare cu suspendare, sub supraveghere.
Problema este ca inca nu am primit nimic de la serviciu probator, iar eu trebuie sa parasesc tara intr-o luna de zile.
Imi puteti spune care ar fi consecintele si ce trebuie sa fac astfel incat sa nu am probleme mai departe?
Nu stiu daca are importanta, dar urmeaza sa depun si contestatie la CEDO pentru ca probele sunt gresite (expertiza are alte date si masuratori decat cele din fotografii si raportul politiei).
Multumesc mult pentru ajutor!
Mai jos am extras si sentinta:
Solutia pe scurt: În temeiul art. 192 alin. 2 Cod penal, raportat la art. 75 alin. 2 lit. b Cod penal, cu aplicarea art. 396 alin. 1, 2 Cod procedură penală, condamnă inculpata, la o pedeapsă de 1 an şi 4 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă. În temeiul art. 91 şi 92 Cod penal, dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pentru un termen de supraveghere de 2 ani, stabilit conform dispoziţiilor art. 92 Cod penal, ce începe să curgă de la data rămânerii definitive a hotărârii. În temeiul art. 93 alin. 1 Cod penal, obligă inculpata ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Bucure?ti la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În temeiul art. 93 alin. 2 lit. b Cod penal, impune inculpatei să execute următoarea obligaţie: să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către Serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate. În temeiul art. 93 alin. 3 Cod penal, pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata va presta o muncă nerenumerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Sectorului 5 Bucure?ti, respectiv în cadrul Primăriei Sectorului 6 Bucure?ti, pentru o perioadă de 60 zile. În temeiul art. 91 alin. 4 teza a II-a Cod penal, atrage atenţia inculpatei asupra dispoziţiilor art. 96 Cod penal privind revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere.
Multumesc, dar am cerut doar o opinie referitor la cazul de mai sus.
Am deja un avocat dar vreau sa fiu sigura. Mi s-a mai spus ca nu se vor intampla niste lucruri si unele s-au mai intamplat.
Dacă pe parcursul termenului de supraveghere, nu respectati măsurile de supraveghere sau nu executati obligaţiile impuse ori stabilite, instanţa revocă suspendarea şi dispune executarea pedepsei.
Daca aveti avocat care nu are timp de dvs. este ca si cum nu aveti avocat.
Mai toti inculpatii au avocat din oficiu.
Dupa pronuntarea hotararii avocatul trebuie reangajat ca sa mai dea consultanta la client.Adica nu se plateste avocatul si apoi toata viata acel om are avocat.Majoritatea avocatilor nici macar nu mai raspund la telefon si oamenii sunt indignati desi avocatul nu mai are nicio obligatie fata de client.
Daca plecati din tara si nu rezolvati ajungeti dupa gratii.
Daca aveti avocat platit special pentru serviciul de probatiune cu delegatie vedeti cum va poate ajuta sa rezolvati.
Bun, mi-am indeplinit toate obligatiile - munca in folosul comunitatii si reintegrarea in societate.
Intre timp am plecat din tara, deci singura obligatie pe care o mai am este sa ma intorc in septembrie la vizita.
Acum problema este ca in urma accidentului am ramas cu un chist pe creier (toate adeverintele sunt deja anexate la dosar, drept urmare nu am avut voie nici sa fac o munca fizica), iar in urma zborului de aproape 15 ore acest chist mi-a facut probleme; medicii de aici mi-au interzis sa ma mai deplasez la altitudini mai mari de 1500m sau sa ma deplasez mai mult de cateva ore (masina/autobuz/barca/etc).
In Art 96, alin 2, se spune ca: (2) Dacă până la expirarea termenului de supraveghere persoana supravegheată nu îndeplineşte integral obligaţiile civile stabilite prin hotărâre, instanţa revocă suspendarea şi dispune executarea pedepsei, afară de cazul în care persoana dovedeşte că nu a avut nicio posibilitate să le îndeplinească.
In aceste conditii, pot sa trimit consilierului de probatiune actele medicale, adeverintele, astfel incat sa dovedesc ca nu ma pot deplasa? Se considera ca nu am posibiltate sa indeplinesc aceasta obligatie de a ma prezenta la intalniri?
Nu stiu cat conteaza, dar biletul dus-intors ma mai costa si undeva la 1500-2000E, iar dupa aceste analize si probleme, nu am nici bani de bilet... Cum pot rezolva?
Daca exista un avocat care a mai avut exact aceasta speta, il rog sa imi lase un numar de telefon sau mail.
Penal
traianjan
Condamnă pe inculpatul OLARU CONSTANTIN TRAIAN pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la înşelăciune, prev. de art. 48 C.pen. rap. la art. 244 ... (vezi toată discuția)