avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Condamnare fara acord de recunoastere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Condamnare fara acord de recunoastere

Ce se intampla cu permisul in cazul de fata ?

Solutia pe scurt: În temeiul art. 396, alin. 2 şi 10 Cod procedură penală, condamnă pe inculpatul ......., cu domiciliu procesual ales la Cabinet de avocat ......, pentru săvârşirea infracţiunii de refuz recoltare probe biologice, prevăzută de art. 337 Cod penal, la pedeapsa de 1 an şi 2 luni închisoare, În baza art. 91 Cod penal, dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 2 ani şi 6 luni, conform dispoziţiilor art. 92 Cod penal. În baza art. 93, alin. 1 Cod penal, obligă inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Prahova, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 93, alin. 2, lit. b Cod penal, impune condamnatului să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probaţiune Prahova. În baza art. 93, alin. 3 Cod penal, pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Ploieşti sau în cadrul Primăriei Bărcăneşti pe o perioadă de 80 de zile lucrătoare. În baza art. 91, alin. 4 Cod penal, atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 96 Cod penal, privind revocarea suspendării pedepsei sub supraveghere în caz de nerespectare a măsurilor de supraveghere sau de neîndeplinire a obligaţiilor impuse. În baza art. 274, alin. 1 Cod procedură penală, obligă pe inculpat la plata sumei de 800 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică, azi, 22 ianuarie 2020.
Se anuleaza
Si se poate redobandi permisul peste 5 ani ?
Dupa 1 an de zile de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog un mic ajutor , sunt foarte neliniștit , ce se va întâmpla ... Emanuel111 Emanuel111 Va rog un mic ajutor , sunt foarte neliniștit , ce se va întâmpla și cum rămâne cu carnetul de conducere ? Termene de judecată 13/02/2024 - ... (vezi toată discuția)
conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe (art.336 ncp) cosminmcc91 cosminmcc91 Complet: C1 Penal Tip solutie: Condamnare Solutia pe scurt: În baza art. 336 alin. 1 cod penal cu aplic.art. 396 alin. 10 cod procedură penală condamnă ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri hotarare judecatoreasca de condamnare fastf44 fastf44 21.04.2015 Ora estimata: 08:30 Complet: C9 Camera preliminara/fond Tip solutie: Condamnare Solutia pe scurt: În baza art. 335 al 2 Cod Penal, cu aplicarea ... (vezi toată discuția)