avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Bună ziua. Am și eu 2 nelămuriri privind soluția ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Bună ziua. Am și eu 2 nelămuriri privind soluția data mai ...

Bună ziua.
Qm și eu 2 nelămuriri privind soluția data mai jos.
1. Condamnarea de 10 luni se executa sau nu.
2. Dreptul de a conduce se suspenda/anulează?
Va mulțumesc.

Tip solutie: Condamnare
Solutia pe scurt: În baza art. 337 C.pen. cu aplicarea art. 396 alin. (10) C.proc.pen., condamnă pe inculpatul ............ la pedeapsa de 10 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice (faptă din data de 11.03.2021). În baza art. 91 alin. 1 Cod penal suspendă executarea pedepsei principale de 1 an şi 6 luni închisoare sub supraveghere, pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani, conform art. 92 alin. 1 Cod penal. În baza art. 93 alin. 1 Cod penal obligă inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Braşov, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 93 alin. 2 lit. b) Cod penal impune inculpatului să execute următoarea obligaţie: - să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către serviciul de probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate; În baza art. 93 alin. 3 Cod penal, pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Braşov sau în cadrul DGASPC Braşov ori în cadrul altei instituţii din subordinea Consiliului Local Braşov pe o perioadă de 60 de zile. În baza art. 91 alin. (4) C.pen., atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 96 C.pen., cu privire la revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere în caz de nerespectare, cu rea-credinţă, a măsurilor de supraveghere, în caz de neexecutare a obligaţiilor impuse ori stabilite de lege, precum şi în caz de săvârşire a unei noi infracţiuni.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Februarie 2025
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Lonapak , utilizator 16:47, 5 Februarie 2025
Nu se executa in regim de detentie, hotararea prevede suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pentru o perioada de 2 ani, si da, permisul se anuleaza

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aprobare instanță susținere examen redobândire permis anulat alex.andrei alex.andrei Bună seara, Acum un an am fost prins conducând cu permisul suspendat, mai jos aveți hot. Instanței : Condamnare fără acord de recunoaştere Solutia ... (vezi toată discuția)
Bună ziua , va rog sa îmi spuneți și mie ce se întâmplă, ... Mili2525 Mili2525 Bună ziua , va rog sa îmi spuneți și mie ce se întâmplă, ce pedeapsa este și dacă mai am dreptul la permis și când? Mulțumesc anticipat. ... (vezi toată discuția)
Buna ziua îmi puteți explica daca pot lua permisul de conducere ... Mari221 Mari221 Buna ziua îmi puteți explica daca pot lua permisul de conducere înapoi ? Tip solutie: Condamnare Solutia pe scurt: În baza art. 336 alin. 1 C.pen. cu ... (vezi toată discuția)