avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Bună ziua , va rog sa îmi spuneți și mie ce se ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bună ziua , va rog sa îmi spuneți și mie ce se întâmplă, ...

Bună ziua , va rog sa îmi spuneți și mie ce se întâmplă, ce pedeapsa este și dacă mai am dreptul la permis și când? Mulțumesc anticipat. Complet: P5-CAMERA PRELIMINARA+FOND-AMANARI
Tip solutie: Condamnare
Solutia pe scurt: Condamnă pe inculpatul Militaru Eduard Cătălin () la o pedeapsă de 1 an şi 6 luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, prevăzută de art. 336 alin. 1 C.pen., cu aplicarea art. 396 alin. 10 C.proc.pen. (faptă din 02.04.2022). Interzice inculpatului cu titlu de pedeapsă complementară exercitarea dreptului prevăzut de art. 66 alin. 1 lit. i C.pen., respectiv dreptul de a conduce autovehicule în sensul art. 6 pct. 6 din O.U.G. nr. 195 /2002 privind circulaţia pe drumurile publice, pe o perioadă de 2 ani şi 6 luni, ce se execută de la rămânerea definitivă a prezentei sentinţe . Interzice inculpatului, cu titlu de pedeapsă accesorie, exercitarea dreptului prevăzut de art. 66 alin. (1) lit. i) C.pen., respectiv dreptul de a conduce autovehicule în sensul art. 6 pct. 6 din O.U.G. nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, pedeapsă ce urmează să se execute numai în caz de executare în regim de detenţie a pedepsei principale a închisorii. În baza art. 91 şi următoarele C.pen., suspendă sub supraveghere executarea pedepsei principale de 1 an şi 6 luni de închisoare pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani, de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. Obligă inculpatul, pe durata termenului de supraveghere, la respectarea următoarelor măsuri de supraveghere: - să se prezinte la serviciul de probaţiune Braşov, la datele fixate de acesta; - să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; - să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; - să comunice schimbarea locului de muncă; - să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 93 alin. 2 C.pen., impune inculpatului obligaţia să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către serviciul de probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate. Obligă inculpatul ca pe parcursul termenului de supraveghere să presteze 80 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii, în cadrul Primăriei Municipiului Braşov sau în cadrul Muzeului Judeţean de Istorie Braşov - Consiliul Judeţean Braşov. Atrage atenţia inculpatului Militaru Eduard Cătălin cu privire la dispoziţiile art. 96 din Codul penal în sensul că nerespectarea cu rea credinţă a măsurilor impuse mai sus, neexecutarea obligaţiilor stabilite sau săvârşirea altor infracţiuni în termenul de supraveghere stabilit de instanţă poate atrage revocarea suspendării sub supraveghere a executării pedepsei, cu consecinţa executării efective a pedepsei. Obligă pe inculpat la plata sumelor de 236,2 lei (urmărire penală) şi 500 lei (cameră preliminară şi judecată) reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată prin mijlocirea grefei azi, 14.02.2024.
Document: Hotarâre 182/2024 14.02.2024
Ultima modificare: Miercuri, 14 Februarie 2024
Mili2525, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:20, 15 Februarie 2024
Permisul vi se anuleaza, puteti da un alt examen dupa un an de la raminerea definitiva a hotaririi si daca respectati obligatiile stabilite de instanta.
Articolul 24
(6) Persoana care nu deține permis de conducere și a fost condamnată, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pentru oricare dintre infracțiunile prevăzute la art. 334, art. 335 alin. (1), art. 336, art. 337, art. 338 alin. (1) și art. 339 alin. (2)-(4) din Codul penal sau pentru o infracțiune care a avut ca rezultat uciderea sau vătămarea corporală a unei persoane, săvârșită ca urmare a nerespectării regulilor de circulație, precum și persoana al cărei permis de conducere a fost anulat în condițiile art. 114 alin. (1) lit. a)-d) sau ale art. 115 alin. (1) au dreptul de a se prezenta la examen pentru obținerea permisului de conducere, respectiv pentru obținerea unui nou permis de conducere, după caz, dacă a intervenit una dintre situațiile următoare:
........................
b) a trecut un an de la data grațierii totale ori a restului de pedeapsă, de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătorești prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere sau de la data împlinirii termenului de prescripție a executării pedepsei;
[ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 15 Februarie 2024
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand as putea redobandi permisul de conducere? Liveros1995 Liveros1995 Buna ziua, Stimati avocati, in urma cu aprox o luna a fost data solutie da catre tribunal cu privire la dosarul meu de abateri la regimul rutier... Datorita ... (vezi toată discuția)
Art 336 cât timp nu am voie sa conduc? mulțumesc Stavar56 Stavar56 la pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe (faptă din data ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca conducere fara permis maryusvalentin maryusvalentin Solutia pe scurt: În baza art. 335 alin. 1 C. pen., cu aplicarea art. 396 alin. 10 C.proc.pen., condamnă pe inculpatul Cărămidă Marius Valentin la ... (vezi toată discuția)