avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna ziua! Am următoarea nelămurire , in document nu ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna ziua! Am următoarea nelămurire , in document nu este spus ...

Buna ziua! Am următoarea nelămurire , in document nu este spus nimic de permis , mi se suspenda, anulează sau primesc permisul inapoi ? Va mulțumesc !!
În temeiul articolului 336, alin.1 din Codul penal, cu aplicarea articolului 375 şi 396, alin.10 din Codul de procedură penală, condamnă pe inculpatul la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. În temeiul articolului 91 şi articolului 92 din Codul penal suspendă sub supraveghere executarea pedepsei pe durata termenului de supraveghere de 2 ani şi în temeiul art.404 din Codul de procedură penală, atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor articolelor 94, 95 şi 96 din Codul penal privind modificarea obligaţiilor impuse de instanţă şi revocarea suspendării sub supraveghere a executării pedepsei. În temeiul articolului 93, alin.1 din Codul penal, pe durata termenului de supraveghere, condamnatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Constanţa, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În temeiul articolului 93, alin.2, lit.b din Codul penal, impune condamnatului obligaţia de a frecventa un program de reintegrare socială derulat de către serviciul de probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate; În temeiul articolului 93, alin.3 din Codul penal, pe parcursul termenului de supraveghere, condamnatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 70 zile, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, nu poate presta această muncă. Munca va fi prestată în cadrul Primăriei Constanţa sau Primăriei Mangalia În temeiul articolului 274, alin.1 din Codul de procedură penală obligă inculpatul la plata sumei de 800 RON cheltuieli judiciare în favoarea statului. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, prin mijlocirea grefei instanţei, azi, 23.06.2022.

Cel mai recent răspuns: Avocat Iofcea Maria-Cristina , Avocat 15:16, 23 Iunie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua!

Anularea permisului intervine in caz de condamnare.
Avand in vedere ca ati fost condamnat cu suspendarea sub supraveghere a executarii pedepsei, permisul dvs de conducere va fi anulat de la data ramanerii definitive a hotararii judecatoresti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Complet: cp3 tip solutie: condamnare fără acord de recunoaştere ... Olariu18 Olariu18 Complet: CP3 Tip solutie: Condamnare fără acord de recunoaştere Solutia pe scurt: În baza art. 396 alin.(1), (4) şi (10) Cod penal, condamnă pe ... (vezi toată discuția)
Am primit aceasta hotărâre de la judecătorie. as vrea doar ... Constantin1986 Constantin1986 Am primit aceasta hotărâre de la judecătorie. As vrea doar sa știu dacă permisul este anulat în urma deciziei, pentru ca este foarte neclar formulata, ... (vezi toată discuția)
Va rog un mic ajutor , sunt foarte neliniștit , ce se va întâmpla ... Emanuel111 Emanuel111 Va rog un mic ajutor , sunt foarte neliniștit , ce se va întâmpla și cum rămâne cu carnetul de conducere ? Termene de judecată 13/02/2024 - ... (vezi toată discuția)