avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2017 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cât timp trebuie sa astept ?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cât timp trebuie sa astept ?

Salut recent am primit o condamnare pe ART 336 alin 2 și mi s a anulat permisul , întrebarea mea e cât timp trebuie sa astept pana pot sa dau din nou , ca nu vad nimic prin articolele respective gen ART 64 lit c
“Condamnă pe inculpatul ****, la pedeapsa de 10 (zece) luni închisoare, pentru săvâr?irea infrac?iunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, prevăzută de art. 336 alin. 2 Cod penal, cu aplicarea art. 396 alin. 10 Cod procedură penală . În baza art. 91 Cod penal, dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte termen de supraveghere de 2 (doi) ani ?i 4 (patru) luni conform dispoziţiilor art. 92 Cod penal. În baza art. 93 alin. 1 Cod penal, obligă inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune , la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 93 alin. 2 lit. b Cod penal, impune inculpatului ca pe durata termenului de supraveghere să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probaţiune sau organizat în colaborare cu institu?ii din comunitate. În baza art. 93 alin. 3 Cod penal, pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii cadrul Primăriei ****sau în cadrul DGASPC ****, pe o perioadă de 90 de zile lucrătoare, sub coordonarea Serviciului de Probaţiune . În baza art. 404 alin. 2 Cod procedură penală, cu referire la art. 91 alin. 4 Cod penal, atrage atenţia inculpatului"
Mersi
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Aprilie 2019
Andrei321321, utilizator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 21:36, 27 Aprilie 2019
Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătorești de condamnare pentru fapta prevăzuta la art. 336 alin. (2) se poate prezenta la examen pentru obținerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, dacă a trecut un an de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătorești prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere.
Si nu gaseati raspunsul in Codul penal, ci in OUG 195/2005 republicata.
2002, nu 2005
:))

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare de drept Jderix Jderix Buna ziua am si eu nelamurire Am fost condamnat cu suspendare si vreau sa stiu cand mi se sterge cazieru Complet: C4 Camera preliminara - fond Tip ... (vezi toată discuția)
Complet: cp3 tip solutie: condamnare fără acord de recunoaştere ... Olariu18 Olariu18 Complet: CP3 Tip solutie: Condamnare fără acord de recunoaştere Solutia pe scurt: În baza art. 396 alin.(1), (4) şi (10) Cod penal, condamnă pe ... (vezi toată discuția)
Se anuleaza permisul daca am primit urmatoarea solutie ? nu am facut apel deci hotararea e definitiva Marius3232 Marius3232 Complet: P 03 NCPP Tip solutie: Condamnare Solutia pe scurt: În baza art. 336 alin. (1) Cod penal cu aplicarea art. 396 alin. (10) Cod procedură penală, ... (vezi toată discuția)