avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 943 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna ,am și eu o intrebare,am înțeles că 1 an sunt ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna ,am și eu o intrebare,am înțeles că 1 an sunt pieton,dar ...

Buna ,am și eu o intrebare,am înțeles că 1 an sunt pieton,dar după un an trebuie sa fac scoala de șoferi din nou sau trebuie doar examen pt redobândire?
Ora estimata: 09:00
Complet: C.CPF 6 (AG)
Tip solutie: Condamnare fără acord de recunoaştere
Solutia pe scurt: În baza art. 396 alin.2 şi 10 Cod procedură penală, raportat la art. 336 alin 1 Cod penal, a art. 396 alin. 10 raportat la art. 375 alin. 1 Noul Cod de procedură penală, cu reţinerea art. 5, al. 1 din Codul Penal, condamnă pe inculpatul O.C., la pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvâr?irea infrac?iunii de conducerea unui vehicul sub influen?a alcoolului sau a altor substan?e, prev. şi ped. de art. 336 al. 1 Cod penal. În baza art. 91, al. 1 Cod Penal, dispune suspendarea executării pedepsei cu închisoarea de 1 an sub supraveghere, pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani, stabilit conform art. 92, al. 2 Cod penal, calculat de la data rămânerii definitive a hotărârii prin care s-a pronun?at suspendarea executării pedepsei sub supraveghere. În baza art. 93 alin. (1) C. pen. obligă pe inculpat ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Proba?iune Târgu Mure?, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de proba?iune desemnat cu supravegherea sa; c) să anun?e, în prealabil, schimbarea locuin?ei ?i orice deplasare care depă?e?te 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informa?ii ?i documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existen?ă. În baza art. 93 alin. (2) lit. b) C. pen. impune condamnatului să execute următoarea obliga?ie: să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către serviciul de probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate. În baza art. 93 alin. (3) C. pen., pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunită?ii în cadrul Primăriei Luduş sau în cadrul Liceului Tehnologic nr. 1 Luduş, alegerea urmând a fi făcută de Serviciul de probaţiune Mureş, pe o perioadă de 60 de zile, în condiţiile art. 57 din Legea nr. 253/2013. În baza art. 94 alin. 1 Cod Penal, pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute în art. 93 alin. 1 lit. c-e) se vor comunica Serviciului de Probaţiune Mureş. În baza art. 94 alineat 2 Cod Penal, supravegherea modului de îndeplinire a obligaţiei prevăzută de art. 93 alineat 2, litera b) se va face de Serviciul de Probaţiune Mureş. În baza art. 91 alin. 4 Cod Penal, atrage atenţia inculpatului asupra conduitei sale viitoare şi a consecinţelor la care se expune dacă va mai comite infracţiuni sau nu va respecta măsurile de supraveghere ori nu va executa obligaţiile ce îi revin pe durata termenului de supraveghere. În baza art. 404 alin. 2 Cod Proc. Pen. rap la art. 91 alin. 4 Cod Penal atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 96 Cod Penal privind revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere în situaţia nerespectarii măsurilor de supraveghere sau neexecutarii obligaţiilor impuse, cu rea credinţă sau a comiterii unei noi infracţiuni pe parcursul termenului de supraveghere după cum urmează: dacă pe parcursul termenului de supraveghere cel condamnat a săvâr?it o nouă infrac?iune, descoperită până la împlinirea termenului ?i pentru care s-a pronun?at o condamnare la pedeapsa închisorii, chiar după expirarea acestui termen, instan?a revocă suspendarea ?i dispune executarea pedepsei. Pedeapsa principală pentru noua infrac?iune se stabile?te ?i se execută, după caz, potrivit dispozi?iilor referitoare la recidivă sau pluralitatea intermediară. Dacă infrac?iunea ulterioară este săvâr?ită din culpă, instan?a poate men?ine sau revoca suspendarea executării pedepsei sub supraveghere. În baza art. 272, art. 274 alin. (1) Cod procedură penală obligă inculpatul la plata sumei 469 lei, reprezentând cheltuieli judiciare în favoarea statului, din care suma de 169 lei aferentă fazei de urmărire penală şi suma de 300 lei aferentă camerei preliminare şi judecăţii. Respinge cererea de amânare a aplicării executării pedepsei formulată de inculpat ca neîntemeiată. O copie a prezentei hotărâri se comunică, la data rămânerii definitive, Inspectoratului de Poli?ie Rutieră pe raza căruia au fost constatate faptele. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia inculpatului ?i a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei, potrivit dispoziţiilor art. 405 alin. 1 teza a II-a Cod Procedură Penală, astăzi, 30 decembrie 2024.
Document: Hotarâre 311/2024 30.12.2024

Alte discuții în legătură

Reabilitare de drept Jderix Jderix Buna ziua am si eu nelamurire Am fost condamnat cu suspendare si vreau sa stiu cand mi se sterge cazieru Complet: C4 Camera preliminara - fond Tip ... (vezi toată discuția)
Buna ziua azi am fost judecat pentru conducerea sub influența ... Bacea Vasile Bacea Vasile Buna ziua azi am fost judecat pentru conducerea sub influența alcoolului am avut 1,83 in sânge , și mi-a dat tip soluție condamnare cu acord de ... (vezi toată discuția)
Ora estimata: 08:30 complet: amanari pronuntare stoica a.m tip ... D.mirel D.mirel Ora estimata: 08:30 Complet: Amanari pronuntare Stoica A.M Tip solutie: Condamnare fără acord de recunoaştere Solutia pe scurt: În baza art. 396 alin.1, ... (vezi toată discuția)