Ora estimata: 08:30
Complet: Amanari pronuntare Stoica A.M
Tip solutie: Condamnare fără acord de recunoaştere
Solutia pe scurt: În baza art. 396 alin.1, 2 şi 10 C.proc.pen., rap. la art. 194 alin. 1 lit. e C. Pen., condamnă pe inculpatul MIHAI-ADRIAN, …, la pedeapsa de 1 an şi 6 luni pentru săvâr?irea infrac?iunii de vătămare corporală (fapta din 03.11.2021, pers. văt. Dobrin Mirel). În temeiul art. 91 CP, dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe un termen de supraveghere de 2 ani, stabilit în condiţiile art. 92 C.p. Încredinţează supravegherea inculpatului MIHAI-ADRIAN Serviciului de Probaţiune Bucureşti. În temeiul art. 93 alin. 1 CP, impune condamnatului respectarea următoarelor măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la sediul Serviciului de Probaţiune Bucureşti, la datele fixate de consilierii de probaţiune; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, orice schimbare a locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă; În baza art. 93 alin. 2 lit. d) C. pen. impune condamnatului să execute următoarea obligaţie: să nu părăsească teritoriul României, fără acordul instan?ei. În baza art. 93 alin. 3 C. pen., pe parcursul termenului de supraveghere inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 100 de zile în cadrul Administraţiei Domeniului Public Sector 2 Bucureşti sau al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Sector 2 Bucureşti, conform deciziei consilierului de proba?iune. În temeiul art. 404 alin. 2 Cpp., atrage atenţia inculpatului asupra dispozi?iilor art. 96 alin. 1 CP, privind revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere. În temeiul art. 72 alin.1 C.p. dispune deducerea din pedeapsa aplicată a măsurii reţinerii, din 05.11.2021, luate faţă de inculpat în prezenta cauză. În temeiul art. 399 alin.1 C.p.p. menţine măsura controlului judiciar dispusă faţă de inculpatul MIHAI-ADRIAN. Ia act că persoana vătămată nu s-a constituit parte civilă. În temeiul art. 274 alin. (1) ?i alin. (2) C.pr.pen., obligă pe inculpat la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat, în cuantum de 2000 lei (din care 1000 lei în faza de urmărire penală) Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea minutei. Pronun?ată astăzi, 16.06.2022, prin punerea hotărârii la dispozi?ia păr?ilor şi a Parchetului prin mijlocirea grefei instan?ei.
Document: Hotarâre 405/2022 16.06.2022
Buna ziua, sunt partea vatamata in acest dosar, pot ataca cumva aceasta decizie deoarece mi se pare nedreapta in conditiile in care s-a judecat in lipsa mea, deoarece nu am stiut, si nu am primit nimic acasa in legatura cu asta, drept pentru care nu am avut avocat.. am stat 3 zile in coma (craniu spart) si internat in spital 7 zile, contoale medicale la maximum 2 luni datorita starii sanatatii. Clavicula rupta micsorandu se mana cu 2 cm, nu vad bine cu ochiul stang (Intradevar nu m am constituit parte civila) dar mi se pare o pedeapsa foarte blanda Va multumesc mult pentru eventualele raspunsuri!!
sigur ca da! chiar este indicat sa formulati apel. si, de asemena este important sa faceti dovada ca ati fost in coma, astfel incat sa puteti fi repus in termenul de a va constitui parte civila in dosar.
Luati legatura cu un avocat care sa studieze dosarul si sa va formuleze apelul. Din ce spuneti dvs, este posibil sa obtineti rejudecarea cauzei. Trebuie studiat exact procedura de citare.