avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu raspunsuri - ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu raspunsuri - constituire parte civilă după finalizarea procesului penal

Buna ziua, in urma cu 8 luni am fost lovit cu pumnul in cap si am intrat in coma. Nu m am constituit parte civila, a fost judecat pe penal si a primit asta:

Complet: Amanari pronuntare Stoica A.M

Tip solutie: Condamnare fără acord de recunoaştere

Solutia pe scurt: În baza art. 396 alin.1, 2 şi 10 C.proc.pen., rap. la art. 194 alin. 1 lit. e C. Pen., condamnă pe inculpatul X …, la pedeapsa de 1 an şi 6 luni pentru săvârsirea infracțiunii de vătămare corporală (fapta din 03.11.2021, pers. văt. Y).

În temeiul art. 91 CP, dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe un termen de supraveghere de 2 ani, stabilit în condiţiile art. 92 C.p. Încredinţează supravegherea inculpatului X Serviciului de Probaţiune Bucureşti. În temeiul art. 93 alin. 1 CP, impune condamnatului respectarea următoarelor măsuri de supraveghere:
a) să se prezinte la sediul Serviciului de Probaţiune Bucureşti, la datele fixate de consilierii de probaţiune;
b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa;
c) să anunţe, în prealabil, orice schimbare a locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile;
d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă;

În baza art. 93 alin. 2 lit. d) C. pen. impune condamnatului să execute următoarea obligaţie: să nu părăsească teritoriul României, fără acordul instanței. În baza art. 93 alin. 3 C. pen., pe parcursul termenului de supraveghere inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 100 de zile în cadrul Administraţiei Domeniului Public Sector 2 Bucureşti sau al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Sector 2 Bucureşti, conform deciziei consilierului de probațiune.
În temeiul art. 404 alin. 2 Cpp., atrage atenţia inculpatului asupra dispozițiilor art. 96 alin. 1 CP, privind revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere.
În temeiul art. 72 alin.1 C.p. dispune deducerea din pedeapsa aplicată a măsurii reţinerii, din 05.11.2021, luate faţă de inculpat în prezenta cauză.
În temeiul art. 399 alin.1 C.p.p. menţine măsura controlului judiciar dispusă faţă de inculpatul X Ia act că persoana vătămată nu s-a constituit parte civilă. În temeiul art. 274 alin. (1) și alin. (2) C.pr.pen., obligă pe inculpat la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat, în cuantum de 2000 lei (din care 1000 lei în faza de urmărire penală)
Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea minutei.
Pronunțată astăzi, 16.06.2022, prin punerea hotărârii la dispoziția părților şi a Parchetului prin mijlocirea grefei instanței.
Document: Hotarâre 405/2022 16.06.2022


Am facut apel, si mi as dorii sa ma constitui parte civila, deoarece am ramas si fara dinti plus imposibilitatea de a munci 1 an si jumatate din ce spun doctorii, iar aceste pedepse mi se par foarte “blande”. Intrebarea mea pt dvs este daca ma mai pot constitui parte civila, deoarece avocatul meu spune ca nu ..
Ultima modificare: Vineri, 26 August 2022
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: D.mirel , utilizator 14:40, 26 August 2022
Nu va puteți constitui parte civila dar putet deschide un proces civil separat pentru despăgubiri dacă nu s-a prescris.
Vorbiți cu avocatul.
Pare sa se poată...
Ultima modificare: Vineri, 26 August 2022
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Multumesc din suflet, am sa vad ce spune si Dl avocat, deoarece mi se pare cam pesimist..

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Nu va puteți constitui parte civila dar putet deschide un proces civil separat pentru despăgubiri dacă nu s-a prescris.
Vorbiți cu avocatul.
Pare sa se poată...

De ce nu v-ati constituit parte civila în urmărirea penală?

Era simplu.

Va trebui plătit separat avocatul pentru procesul civil.
Sa fiu sincer, nu am inteles ce inseamna “civil” stiam doar de procedura penala si am ales-o pe accea …(greu sa iesi din coma si sa mergi la politie si alte chestii, m a interesat doar sanatatea me) as fi platit separat, daca as fi stiut ca se face ceva, Dl avocat a cerut doar pentru o pedeapsa mai mare dar nu este sigur ca o v-a primii inculpatul, asa ca am sa renunt la tot. Sa fie sanatos inculpatul si legea romaneasca

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

De ce nu v-ati constituit parte civila în urmărirea penală?

Era simplu.

Va trebui plătit separat avocatul pentru procesul civil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ora estimata: 08:30 complet: amanari pronuntare stoica a.m tip ... D.mirel D.mirel Ora estimata: 08:30 Complet: Amanari pronuntare Stoica A.M Tip solutie: Condamnare fără acord de recunoaştere Solutia pe scurt: În baza art. 396 alin.1, ... (vezi toată discuția)
Cand as putea redobandi permisul de conducere? Liveros1995 Liveros1995 Buna ziua, Stimati avocati, in urma cu aprox o luna a fost data solutie da catre tribunal cu privire la dosarul meu de abateri la regimul rutier... Datorita ... (vezi toată discuția)
Permis auto Ionescumarius Ionescumarius Salutare! In urma consumului de canabis la volan și deținere.. am o obținut o condamnare, nu amânarea aplicării pedepsei.. Îmi este destul de clar ... (vezi toată discuția)