avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ce pot intelege din aceasta hotarare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

ce pot intelege din aceasta hotarare

Ora estimata: 09:00
Complet: C4 penal
Tip solutie: Condamnare
Solutia pe scurt: Schimbă încadrarea juridică a infracţiunii din art. 336 alin. 1 c.p. cu aplic. art. 5 c.p. în art. 336 alin. 1 c.p. În baza art. 336 alin. 1 N.c.p şi art. 396 alin. 10 c.p.p. condamnă pe inc. Toma Teodor la pedeapsa de 1 an închisoare. În baza art. 66 alin. (1) lit. a), b) C. pen. interzice inculpatului ca pedeapsă complementară exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat pe o perioadă de 3 ani de la rămânerea definitivă a prezentei sentinţe. În baza art. 65 alin. 1 raportat la art. 66 alin. (1) lit. a), b) C. pen. interzice inculpatului ca pedeapsă accesorie exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat de la rămânerea definitivă a prezentei sentinţe şi până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale. În baza art. 91 C. pen. dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 4 ani, conform dispoziţiilor art. 92 C. pen. În baza art. 93 alin. (1) C. pen. obligă inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Bucureşti, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 93 alin. (2) lit. d C. pen. impune condamnatului să execute următoarele obligaţii: - să nu părăsească teritoriul României fără acordul instanţei. În baza art. 93 alin. (3) C. pen., pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul D.G.A.S.P.C./SC Amenajare Edilitară şi Salubrizare SA sector 5 Bucureşti pe o perioadă de 120 de zile lucrătoare. În baza art. 91 alin. (4) C. pen. atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 96 C. pen. În baza art. 274 alin. (1) C. proc. pen. obligă inculpatul la plata sumei de 700 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea minutei. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 16.05.2018.
Document: Hotarâre 1531/2018 16.05.2018



ce pot intelege prin : 93 alin. (2) lit. d C. pen. impune condamnatului să execute următoarele obligaţii: - să nu părăsească teritoriul României fără acordul instanţei. , Trebuie sa cer acordul instantei sau serviciului de probatiune.??????
Cel mai recent răspuns: tomateodor , utilizator 22:20, 19 Mai 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exact. Ati inteles bine.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa solicitati instanţei de executare încuviinţarea în acest sens.
Durata părăsirii ţării nu poate depăşi 30 de zile într-un an. Durata permisiunii se include în termenul de supraveghere.
deci sa inteleg ca permisul de conducere nu a fost anulat si ca il voi redobandila ramanerea definitiva a hotarari, iar ce scrie mai sus trebuie sa respect cu strictete?
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Mai 2018
tomateodor, utilizator
Permisul se anuleza daca ramane definitiva hotararea.
multumesc am vazut si eu acum, incaodata multumiri, asa noroc am avut

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis auto Ionescumarius Ionescumarius Salutare! In urma consumului de canabis la volan și deținere.. am o obținut o condamnare, nu amânarea aplicării pedepsei.. Îmi este destul de clar ... (vezi toată discuția)
Sa-mi explice si mie un avocat! Samoila Ionut Samoila Ionut Am primit ședința, vreau sa stiu si eu pe scurt ce pedeapsa este si de ce scrie fără permis eu având permis cand am fost prins? M-au judecat greșit? ... (vezi toată discuția)
As vrea sa stiu care este pedeapsa, cea cu executare sau cu suspendare? Mcosty90@gmail.com Mcosty90@gmail.com Tip solutie: Condamnare<br> Solutia pe scurt: În temeiul art. 336 alin. 1 Cod. pen. cu aplic. art. 396 alin. 2 ?i alin. 10 Cod. proc. pen. condamnă pe ... (vezi toată discuția)