avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Sa-mi explice si mie un avocat!
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Sa-mi explice si mie un avocat!

Am primit ședința, vreau sa stiu si eu pe scurt ce pedeapsa este si de ce scrie fără permis eu având permis cand am fost prins? M-au judecat greșit? Sentința este următoarea: Tip solutie: Soluţionare
Solutia pe scurt: In baza disp.art. 336 alin.1 C.pen cu aplicarea art 396 alin. 10 C. pr. pen. condamna inculpatul Samoila Ionut Alexandru la pedeapsa de 1 an inchisoare pentru savarsirea infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehivul de catre o persoana care nu poseda permis de conducere. Aplica pedeapsa complementara prevazuta de art 66 alin. (1) lit. a), b), Cod penal de interzicere a exercitarii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o perioadă de 1 an după executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale aplicata inculpatului Aplica pedeapsa accesorie prevazuta de art. 65 alin. 1 raportat la art. 66 alin. (1) lit. a), b), Cod penal de interzicere a exercitarii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de la rămânerea definitivă a prezentei sentinţe şi până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale. In baza disp art 91 NCP rap la art 92 NCP dispune suspendarea pedepsei rezultante sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani. In baza disp. art 93 stabileste urmatoarele masuri de supraveghere: Inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe langa Tribunalul Buzau la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. In baza disp. art 93 alin.2 C. NCP. stabileste urmatoarele masuri de supraveghere: b) sa frecventeze unul sau mai multe programe de programele de reintegrare sociala derulate de Serviciul de Probatiune de pe langa Tribunalul Buzau. În baza art. 93 alin. (3) C. pen. impune inculpatului să execute următoarele obligaţii: să presteze 60 de zile de munca in folosul comunitatii in cadrul Primariei com Movila Banului In baza art. 404 alin. (3) C. proc. pen. atrage atenţia inculpatului asupra consecinţelornerespectării măsurilor de supraveghere şi obligaţiilor impuse şi ale săvârşirii de noi infracţiuni în cursul termenului de supraveghere. În baza art. 274 alin.1 Cod procedură penală obligă inculpatul la plata sumei de 350 lei cheltuieli judiciare către stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este vorba de o eroare materiala, trebuie sa formulati cerere indreptare in temeiul art. 278 c.p.p
Banuiesc ca ati fost judecat pentru savarsirea infractiunii prevazute si ped. de art. 336 c.p.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pot intelege din aceasta hotarare tomateodor tomateodor Ora estimata: 09:00 Complet: C4 penal Tip solutie: Condamnare Solutia pe scurt: Schimbă încadrarea juridică a infracţiunii din art. 336 alin. 1 c.p. cu ... (vezi toată discuția)
Lamuriri hotarare judecatoreasca- ce implica aceasta? lazarescupaul lazarescupaul POT SA-MI RECUPEREZ PERMISUL DE CONDUCERE ,RETINUT IN SEPTEMBRIE 2014 , DUPA HOTARIREA DATA PE 01,03,2017, POSTATA MAI JOS : Solutia pe scurt: În temeiul ... (vezi toată discuția)
As vrea sa stiu care este pedeapsa, cea cu executare sau cu suspendare? Mcosty90@gmail.com Mcosty90@gmail.com Tip solutie: Condamnare<br> Solutia pe scurt: În temeiul art. 336 alin. 1 Cod. pen. cu aplic. art. 396 alin. 2 ?i alin. 10 Cod. proc. pen. condamnă pe ... (vezi toată discuția)