avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Executare silita minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Executare silita minori

Ce trebuie sa inteleg din acest text?

Înapoierea copilului

(1) Înapoierea copilului prevăzută la articolul 40 alineatul (1) litera (b), care rezultă dintr-o hotărâre judecătorească executorie pronunțată într-un stat membru este recunoscută și executorie într-un alt stat membru fără să fie necesară încuviințarea executării și fără să fie posibil să se opună recunoașterii sale în cazul în care hotărârea a fost certificată în statul membru de origine în conformitate cu alineatul (2).
Chiar dacă dreptul intern nu prevede caracterul executoriu de drept al unei hotărâri prin care se dispune înapoierea copilului, instanța de origine poate declara hotărârea executorie, fără a aduce atingere unei eventuale căi de atac.
Cel mai recent răspuns: Noah16 , utilizator 06:16, 24 Martie 2019
Depinde ce lege se aplica.
Dvs. vreti sa lămuriți ceva ce necesita o discuție lungă.
Avocații întotdeauna au în vedere interesul celui pe care îl reprezinta si apoi apreciază cum prevede legea si o interpretează.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Martie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Eu inteleg asa:
Ca executorul pe care il angajează creditorul nu mai trebuie sa meargă in instanta sa obtina încuviințarea....(adica fix ce se intampla pana in dec 2016) cand executorul primea hotărârea legalizată si te soma fara sa mai meargă el in instanta si sa ceara încuviințarea asa cum are acum obligatia.....

Apasati pe raspunde, nu citati inutil !
Ultima modificare: Duminică, 24 Martie 2019
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie de plata europeana ENGFULL ENGFULL buna ziua sunt novice in legislatie dar mai ales in practica \"europeana \" in schimb ma confrunt cu diverse dosare cu \"straini \" in principal de ... (vezi toată discuția)
Parasire domiciliu italia gabryelagl gabryelagl Buna ziua.am o problema f grava,de 2 ani locuesc cu sotul in It,cu fetita noastra de 3ani si baiatul de 15 ani din prima casatorie.problema grava este ca a ... (vezi toată discuția)
Conventia de la haga cu privire la rapire internationala de minori ValiChira ValiChira Casatoriti fiind in Romania am imigrat in Canada unde am divortat. In Canada s-au nascut doi baieti. Acolo am avut garda comuna copiilor (o sapt./o sapt.). In ... (vezi toată discuția)