avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj bunuri
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj bunuri

buna ziua! fosta sotie a intentat proces de partaj asupra unei case(care am cumparato in timpul casatoriei) in valoare de 80.000e(bun comun),intrebarea e daca trebuie sa platesc si eu taxa de timbru,in conditiile in care nu sant deacord cu pretentiile ei? ea doreste ca imobilul sa-i fie atribuit in cota de 1/1 si sa ma despagubeasca cu 1/2 din finisaje.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Noiembrie 2009
ContSters112856, utilizator
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 11:20, 23 Noiembrie 2009
Daca sunteti de acord cu cota pe care a splicitat-o sotia dvs., mai exact daca sunteti doar parat, nu.Daca depuneti cerere reconventionala, cerand o alta cota, atunci veti timbra si dvs.
in calitate de pirit nu platiti taxa de timbru.
buna ziua
nu veti plati taxa de timbru decit daca veti cerere o alta cota decat cea fixata de reclamant .
taxa de timbru in cazul procesului de partaj se suporta de titularul cererii.
separat de aceasta taxa, daca partile contesta bunurile de impartit, valoarea acestora sau drepturile coproprietarilor , taxa judiciara de timbru se datoreaza de titularul cererii la valoarea contestata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj chris4 chris4 Buna ziua, as dori sa stiu , in procesul de partaj parte pirita, cind se depune cererea de intimpinare trebuie platit taxe? de timbru sau altceva? In ... (vezi toată discuția)
Taxa timbru partaj diana22 diana22 va rog frumos lamuriti-ma si pe mine: cine cat plateste? se introduce o cerere de partaj bunuri comune, reclamantul sustine ca are contributie 70%, iar parata ... (vezi toată discuția)
Explicatii exemplu calcul 3 % taxa partaj kyky_micky kyky_micky Buna ziua, V-as ruga sa-mi spuneti si mie cum se calculeaza concret taxa judiciara de timbru pentru bunurile comune (din masa partajabila) ce sunt supuse ... (vezi toată discuția)