avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire - tata decedat.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire - tata decedat.

Buna ziua,
În momentul de față ma confrunt cu o problema legata de moartea tatălui meu, acum 5 zile. Tata nu este divorțat de mama, însă în urma cu 20 de ani a intrat în viața lui o prietena cu care a stat în casă bunicilor mei. Tata este unicul moștenitor, are documentele de succesiune. Acum prietena lui vrea sa ma dea in judecata pentru casa. Tata nu are frați, iar eu sunt singurul copil. Are șanse prietena sa mi ia casa bunicilor? Săptămâna aceasta am sa merg cu mama mea sa fac actele de succesiune. Va multumesc frumos.
Ultima modificare: Duminică, 24 Martie 2019
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Cel mai recent răspuns: annemariecrt , utilizator 13:13, 24 Martie 2019
Prietena nu are niciun drept.
Ma gandesc ca nu pot sa o numesc concubina, deoarece părinții mei nu sunt divorțat. Am dreptate? Va multumesc frumos pentru raspuns.

raluk0207 a scris:

Prietena nu are niciun drept.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti sa o numiti cum doriti, nu conteaza decat daca tata i-o fi facut acte pe casa sau poate tata i-a lasat ceva prin testament. Altfel, doar dvs si mama il mosteniti.
Mulțumesc pentru raspuns.
Are buletinul facut la adresa casei bunicilor. Nu cred ca are acte, deoarece am informații ca si a sunat avocați ca sa o îndrume cum sa procedeze mai departe. Iar tata, inainte sa moara m.a rugat sa nu o dau afara. Eu Nici nu am pus problema de a o da afara, doar ca ea se intereseaza cum sa ia casa...

gi-jane2 a scris:

Puteti sa o numiti cum doriti, nu conteaza decat daca tata i-o fi facut acte pe casa sau poate tata i-a lasat ceva prin testament. Altfel, doar dvs si mama il mosteniti.

Dacă tata a făcut vreun testament - atunci acesta poate fi atacat.
Important este sa nu i fi făcut act de vanzare-cumpărare pe casa.
Tata avea toate bunurile pe numele lui?
Oricum veți descoperi la notar

Alte discuții în legătură

Bună ziua. am următoarea situație. suntem 2 frați, mama este ... marycriss marycriss Bună ziua. Am următoarea situație. Suntem 2 frați, mama este în viață iar tatăl meu a murit. Succesiunea după tata a fost facută ( atat mama cat si ... (vezi toată discuția)
Succesiune bunica decedata de 9 ani cameliastefan cameliastefan Este vorba de o casa din pamant (construita de bunicul si bunica mea) la tara cu teren aferent si pamant agricol pe numele bunicii. Bunica, care avea 2 ... (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenire Anca Morarita Anca Morarita Buna ziua, Parintii mei sunt separati de 5 ani, nu au divortat,mama locuieste cand la mine cand la sora mea,ne ajuta foarte mult in educatia copiilor(a fost ... (vezi toată discuția)