avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2002 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Legislatie grupa 2 de munca la sere intre anii ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Legislatie grupa 2 de munca la sere intre anii 1988-1993

Am lucrat la Sere in perioada 1988-1993,ca muncitor horticultor mecanizator,as dorii sa stiu daca ma incadrez in grupa 2 de munca si care ar fi baza legala.Am nevoie de o adeverinta care sa ateste grupa de munca in vederea completarii dosarului de pensie.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:01, 25 Martie 2019
1. Pentru perioada in care considerati ca ati lucrat in grupa a 2 de munca trebuie sa aveti inscrierile respective in carnetul de munca.

2. Daca nu aveti, atunci mergeti la angajatorul respectiv si solicitati in scris sa va elibereze adeverinta care sa ateste desfasurarea unei activitati in grupa a 2 -a de munca, conform prevederilor din Normele de aplicare a Legii 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.

Daca acesta nu mai exista trebuie sa incercati la Arhivele Nationale - Directia Judeteana in raza careia a avut sediul fostul angajator sau sa luati legatura cu lichidatorii judiciari sau cu detinatorii legali ai arhivei acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valorificare grupa munca - hotarare judecatoreasca gheorgheulici gheorgheulici In Carnetul de munca am inscris inca din anul 1990 faptul ca in perioada 1983 -1989 m-am incadrat in grupa a II-a de munca. La pensionare, Casa de pensii ... (vezi toată discuția)
Anii de munca Lung69 Lung69 Am lucrat la Gardienii publici din 1993 pana in 1996 dupa care am parasit tara. Cartea de munca mi a ramas la ei dar corpul Gardienilor Publici s a desfintat. ... (vezi toată discuția)
Pierdut cartea de munca Eva Baumann Eva Baumann Bună! ! Mi am pierdut cartea de munca M am mutat de mai multe ori și nu stiu Cum sa recuperez anii munciți . Eu trăiesc acum în Germania și nu știu Cum ... (vezi toată discuția)