avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Noutate legislativa: Registrul ONG sponsorizabile / ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Noutate legislativa: Registrul ONG sponsorizabile / care pot beneficia de 2% / 3,5%

In Monitorul Oficial 223 / 22.03.2019 s-a publicat Ordinului ANAF 819 / 2019 pentru aprobarea Procedurii privind organizarea Registrului entităților/unităților de cult pentru care se acordă deduceri fiscale, precum și a modelului și conținutului unor formulare.

Conform prevederilor Codului Fiscal astfel cum a fost modificat prin Legea 30 / 2019, dupa 1 aprilei 2019 nu mai pot beneficia de sponsorizari date din impozitul pe profit sau cel pe veniturile microintreprinderilor, respectiv de redirectionarea a 2% respectiv 3,5% din impozitul pe venit, cu deducerea acestora din impozitul datorat, decat acele ONG care se inscriu in acel registru conform procedurii descrise in acel ordin.

Alte discuții în legătură

Raportari asociatie fara scop patrimonial elenabolea elenabolea Ce raportari trebuie sa faca o asociatie infiintata de o mama pentru a putea primi sponsorizari de la firme si din redirectionare impozit 2 %,pentru terapia ... (vezi toată discuția)
Sponsorizare microintreprindere prest prest Buna ziua Cum se poate face sponsorizarea in cadrul microintreprinderilor? Suma de 20%din impozit se calculeaza pt.fiecare trimestru si trebuie virata ... (vezi toată discuția)
Noutati 2% si 3,5% pentru 2019 directionati catre ong ! radumititean radumititean 1. In Monitorul Oficial nr. 44 / 17.01.2019 s-a publicat in sfarsit Legea 30 / 2018 de aprobare cu modificari a OUG 25 / 2018 Modifica semnificativ regimul ... (vezi toată discuția)