avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Raportari asociatie fara scop patrimonial
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Raportari asociatie fara scop patrimonial

Ce raportari trebuie sa faca o asociatie infiintata de o mama pentru a putea primi sponsorizari de la firme si din redirectionare impozit 2 %,pentru terapia copilului cu dizabilitati?
Ultima modificare: Miercuri, 6 Martie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 20:26, 24 Martie 2019
O asociatie infiintata pe og 26 din 2000 priviind asociatiile si fundatiile, va depune declarata 101 pentru ong si bilantul contabil anual pentru ong intocmit si semnat de catre un contabil autorizat membru ceccar si aprobat de adunarea generala a membrilor ong.
multumesc
Declaratie 101 trebuie sa depune numai ONG care au desfasurat activitate economica si au bifat in declaratia 010 cu ocazia inregistrarii fiscale sau ulterior vectorul fiscal de impozit pe profit. Majoritatea ONG nu trebuie sa depuna declaratie 101. In rest, daca nu exista salariati nici activitate economica, nu au altceva de depus decat situatiile financiare anuale, o data pe an, pana la 30 aprilie pentru anul precedent....
insa incepand din 01.04.2019, conform modificarilor aduse Coduli Fiscal de Legea 30 / 2019 , ca sa beneficieze de sponsorizari sau de 2% / 3,5% va trebui sa se inregistreze in noul Registru tinut de ANAF, depunand in acest sens Declaratia 163. conform Ordinului ANAF 819 / 2019 pentru aprobarea Procedurii privind organizarea Registrului entităților/unităților de cult pentru care se acordă deduceri fiscale, precum și a modelului și conținutului unor formulare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie de profit Cristina Trasca Cristina Trasca Buna seara,am reusit într-un final să-mi infintez o asociație pt copii cu probleme și întrebarea mea este cum se procedează pentru că firmele,sa imi dea ... (vezi toată discuția)
Asociatia parintilor infiintata conform og 26/2000 monicaion monicaion Parintii elevilor unei clase au infiintat o asociatie neguvernamentala in scopul imbunatatirii calitatii actului educational, deci fara a desfasura vreo ... (vezi toată discuția)
Noutate legislativa: registrul ong sponsorizabile / care pot beneficia de 2% / 3,5% radumititean radumititean In Monitorul Oficial 223 / 22.03.2019 s-a publicat Ordinului ANAF 819 / 2019 pentru aprobarea Procedurii privind organizarea Registrului ... (vezi toată discuția)