Mai precis, am nevoie de urmatoarele lamuriri:
1. Bifez impozitul pe profit daca am declarata activitate economica in statut dar inca nu o desfasor si nici nu am de gand in viitorul apropiat?
RM: NU. Daca nu faceti din start activitate economica, nu bifati in 010 depus ca declaratie de inregistrare fiscala. Doar daca si cand veti inicepe sa faceti activitate economica, depuneti un 010 ca declaratie de mentiuni si bifati acel punct.
2. Trec impozitele si activitatile asociate salariilor daca, probabil, nu o sa am activitate in viitorul apropiat?
RM: Vezi raspunsul la pct. anterior. Numai dupa ce va angajati salariati, alminteri nu deveniti platitori de contributii sociale obligatorii nici nu aveti de retinut si virat cote angajat sau impozitul pe venitui din salarii....
3. Ce trec la numarul mediu de angajati daca nu-i am?
RM: Treceti zero
4. Data luarii in evidenta pentru diferite campuri din tabelul cu vectorul fiscal este data depunerii cererii la ANAF?
RM: Nu neaparat - ca puteti depune anticipat 010 inainte de a incepe activitatile economice sau de a isi incepe activitatea salariatii.... vi s-a raspuns anterior...
5. La final exista o anexa cu nume/prenume/denumire pentru persoana, membra CECCAR, dar eu nu am contabil sau expert contabil pentru ca nu sunt obligat avand un numar mic de membri. Sa inteleg ca nu trec nimic acolo?
RM: Daca nu aveti inca un contabil nu completati rubrica.