avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... D 010 asociatii de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

D 010 asociatii de proprietari

Bună ziua!
Suntem o asociație de proprietari.
Avem contract cu o firmă specializată pentru administrare.
De la contabilitate mi s-a comunicat (eu fiind președinte) că trebuie să depun declarația 010 pentru impozitul pe profit, deși acesta este zero, neavând activitate economică.
D010 a fost depusă în momentul înregistrării vectorului fiscal, fără a se bifa și pct. 2 din declarație privind impozitul pe profit.
Intrebarea este: trebuie sau nu să depun această declarație care atrage după sine și declarația 101 privind impozitul pe profit?
Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:10, 9 Noiembrie 2016
Este adevarat ca as. prop. trebuie sa completeze D 010 - vectorul fiscal, dar nu si punctul acela cu D101.
Daca firma dvs. nu cunoaste acest lucru - eu zic sa o schimbati.
Ideea este ca daca aveti angajati, sau pers. cu contract de mandat, in vectorul fiscal, bifati toate obligatiile pe care le genereaza un contract de munca sau contract de mandat la Bugetul de stat si Bugetul asigurarilor de stat.
Daca ati completat aceasta declaratie, nu va mai panicati. Daca aveti salariati si nu achitati aceste taxe, o sa primiti de la ANAF-ul local somatii de plata.
Atentie si la declaratia 112!
A.G.
ursulina a scris:
De la contabilitate mi s-a comunicat (eu fiind președinte) că trebuie să depun declarația 010 pentru impozitul pe profit,

Declaratia 010 nu este declaratia pentru impozit pe profit.
Apoi asociatiile de proprietari sunt organizatii nonprofit.
Depuneti D112 daca ati bifat in D 010 ca platiti salarii sau indemnizatii asimilate salariilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decl 010 asoc. propr. impozit pe profit agherghina agherghina Asociatiile de Proprietari care nu realizeaza niciun venit de natura economica (chirie spatii sau alte activitati) aveau obligatie sa depuna 010 in ianuarie ... (vezi toată discuția)
Formular 010 Praipan Praipan Buna ziua! Stie cineva cum se completeaza formularul 010 pt ONG-uri. Am intrebat deja 3 contabili si nu m-a lamurit nimeni... Multrumesc PS: Puteti oferi ... (vezi toată discuția)
Asociatia nu mai are angajati cu cim. cum se incheie relatia cu anaf-ul? papiotta papiotta Buna seara. Administratorul si femeia de serviciu au incetat relatiile de munca cu asociatia deci aceasta nu mai are de platit salarii. Cum se procedeaza ... (vezi toată discuția)