avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Condiții deosebite de muncă
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Condiții deosebite de muncă

Bună seara ! Condițiile deosebite de muncă sât echivalentul grupei 1 de muncă , sau grupa 2 de muncă ? La 1 an lucrat cât se adaugă 6 luni sau 3 luni ? Mulțumesc frumos !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:27, 25 Martie 2019
Condițiile deosebite de muncă sunt echivalentul grupei 2 de muncă .

art,18 din Legea 263/2010
Pentru perioadele ulterioare datei de 1 aprilie 2001 care reprezintă, conform legii, stagiu de cotizare realizat în condiții deosebite sau în condiții speciale se acordă perioade suplimentare la vechimea în muncă, care constituie stagii de cotizare în condiții normale, după cum urmează:
a) 3 luni pentru fiecare an lucrat în condiții deosebite de muncă;

b) 6 luni pentru fiecare an lucrat în condiții speciale de muncă.
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stagiu de cotizare pentru grupa i BalinPetru BalinPetru Buna ziua, Am muncit in grupa I o perioada de 1 an si 8 luni in anii 1976-1978. As vrea sa stiu daca se adauga ceva la stagiu de cotizare? Mentionez ca am ... (vezi toată discuția)
Grupa ii amarianaro amarianaro Buna ziua Am o mica nelamurire Din Legea 263/2010 ar rezulta ca : Pentru perioadele ulterioare datei de 1 aprilie 2001 care reprezintă, conform legii, ... (vezi toată discuția)
Grupa a iii-a de munca Biancuta Biancuta Vă rog să- mi spuneți dacă grupa a III-a de muncă beneficiază de vechime suplimentară la pensie , și câte luni pe an. (vezi toată discuția)