In urma cu cativa ani am cumparat un imobil cu categoria de folosinta"Teren pentru constructii" fara sarcini. La momentul demararii lucrarilor in vederea ridicarii unei constructii, am fost instiintata, ca pe terenul meu trece o magistrala de gaz, astfel ca nu am dreptul sa construiesc la o distanta de min. 50 m.de aceasta, limite in care nu ma incadrez.
Cum sa procedez si cui sa ma adresez? Mentionez ca este un teren valoros si
amplasat intr-o zona buna.
Degeaba e teren valoros, daca nu il puteti valorifica dupa cum doriti. Solutia celor de la "gaze" e simpla si...naucitoare, citez: "faceti dumneavoastra o propunere tehnica specializata de deviere a tevii de gaze, suportati costurile devierii si...gata!"
Raspunderea ar fi a vanzatorului, in masura in care stia, pe de o parte de existenta magistralei de gaz pe terenul dumneavoastra, si, pe de alta parte, de intentia dumneavoastra de a construi un imobil pe terenul respectiv. In masura in care magistrala de gaze nu (cred ca) o puteti muta, nu aveti, din punctul meu de vedere, decat sa-l actionati in instanta pe Vanzator pentru vicii ascunse ale bunului vandut si sa obtineti - in cel mai bun caz - banii pe care i-ati dat, poate cu ceva daune interese.
Va multumesc pentru raspuns.
In alta ordine de idei nu ma ajuta sa-mi recuperez banii dati pe teren, ci sa valorific terenul.Ceea ce ma intereseaza, in plus, este potrivit carei prevederi legislative, cei de la "gaze"au putut da acel raspuns?
Magistrala faze
Mih76
Buna seara!Am cumpărat un teren si in momentul in care am cerut avizele pt împrejmuire teren de la Distrigaz M-au sunat spunând ca nu pot sa-mi dea aviz ... (vezi toată discuția)