avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Rețetă greșită
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Rețetă greșită

Bună ziua!

De curând am fost la un consult oftalmologic, la o clinică particulară ce are contract cu firma unde lucrez. S-a stabilit că am miopie, mi-a prescris ochelari de vedere. Însă dr. a greșit rețeta, prescriindu-mi dioptrii cu +, nu cu - așa cum era normal. Pe baza rețetei, mi-am făcut deja ochelarii, care nu doar că nu mă ajută, dar îmi crează un disconfort enorm.

Doresc să știu în ce manieră îmi pot recupera banii dați pe ochelari, pe rețeta greșit prescrisă? Nu am alte pretenții, e suficient să îmi recuperez suma dată pe ochelari. Am vreo șansă în acest sens? Există vreo lege care să determine clinica/medicul să compenseze financiar eroarea? Mă gândeam să fac altundeva un consult, unde cu siguranță o să îmi prescrie rețeta corectă. Pe baza ei, pot recupera banii pe ochelari? Cam ce demersuri ar trebui să depun?

Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:23, 25 Martie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In baza contractului firmei unde lucrati cu firma care asigura examinarea oftalmologica, in conditiile in care ochelarii de vedere sunt obligatorii pentru ca dvs. sa puteti desfasura activitatea la locul de munca, trebuie platiti de angajator pentru respectarea prevederilor din HG nr. 1028/ 2006 Cerinte minime de securitate si sanatate pentru utilizare echipament cu ecran de vizualizare,
-art. 12 Lucratorii trebuie sa beneficieze de un examen corespunzator al ochilor si al vederii, efectuat de o persoana care are competenta necesara:
a) inainte de inceperea activitatii la ecranul de vizualizare, prin examenul medical la angajare;
b) ulterior, la intervale regulate;
c) ori de cate ori apar tulburari de vedere care pot fi cauzate de activitatea la ecranul de
vizualizare.
-art. 13 Lucratorii beneficiaza de un examen oftalmologic, daca rezultatele examenului
prevazut la art. 12 arata ca acesta este necesar.
-art. 14 Daca rezultatele examenului prevazut la art. 12 sau ale examenului la care face
referire art. 13 arata ca este necesar si daca nu se pot utiliza dispozitive normale de corectie,
lucratorilor trebuie sa li se furnizeze dispozitive de corectie speciale, care sa corespunda
activitatii respective.
-art. 15 Masurile luate potrivit art. 12-14 nu trebuie sa implice in nici un caz costuri financiare
pentru lucratori
.
-art. 16 Protectia ochilor si a vederii lucratorilor poate fi asigurata din punctul de vedere al
costurilor in cadrul sistemului national de sanatate, in conformitate cu legislatia in vigoare.
Puteti sesiza angajatorul dvs. in scris, cu nr. de inregistrare/ data cu solicitarea de a rezolva situatia creata si a cere un nou consult la aceeasi firma, la alt medic, fara costuri suplimentare, urmand ca dvs. sa primiti banii pe care i-ati investit.
Puteti cere in scris, cu nr. de inregistrare/ data firmei care v-a dat reteta sa va returneze banii investiti. Daca refuza puteti deschide actiune in instanta si cere daune materiale (suma investita de dvs.) si daune morale (o suma d ebani pentru disconfortul creat).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dioptrie greșită ochelari SteveS SteveS Bună ziua! De curând am fost la un consult oftalmologic, la o clinică particulară ce are contract cu firma unde lucrez. S-a stabilit că am miopie, mi-a ... (vezi toată discuția)
Decontare ochelari Daniela niculita Daniela niculita Buna ziua! Lucrez pe funcția de casier la un CAR Pensionari este o unitate non profit, după un control la doctorul oftalmilog mia dat reteta sa imi fac ... (vezi toată discuția)
Ochelari de vedere, material de protectia muncii - ochelari de protectie a vederii, pentru lucrul in fata unui ecran de vizualizare. iuliurs iuliurs Buna seara, Sint functionar public si lucrez la primarie. In aceste zile am facut vizitele medicale anuale pentru Medicina muncii. In cadrul acestor vizite ... (vezi toată discuția)