avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Firma unde am CIM vanduta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Firma unde am CIM vanduta

Buna ziua,
17.12.2018 e data in care am semnat CIM ca op.calculator,
Din motive de sanatate am conc.medical din 07.01.2019 pana 30.03.2019.
In februarie a fost inchisa partea de magazin,iar partea care se ocupa cu curatenia la intreprinderi e in curs de vanzare( nu e finalizat)e vorba de aceeasi firma.
Nu am fost anuntata doar verbal in 20 03 2019 ca firma nu mai e,ca e in curs de vanzare,dar eu nu stiu unde ma prezint la munca in la 01.04.2019.(ca o farsa de unu aprilie)
Unde trebuie sa ma adresez pt rezolvarea situatiei,poate in instanta?
Cel mai recent răspuns: zsu62 , utilizator 18:58, 25 Martie 2019
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Va prezentati la serviciu ca si cand nu ati sti nimic.
Veti fi informata acolo despre ce s-a intamplat in timpul lipsei dvs si, astfel, veti putea decide ce este de facut.
Ati lucrat in partea din magazin sau in partea care se ocupa cu curatenia ?
La partea de magazin am fost angajata pt receptii,facturare,care deja e inchisa,a reziliat si chiria.
Nu stiu cine cumpara firma,unde are sediu,nu stiu nimic.
Cel care m-a angajat, azi mi-a spus la telefon ca o sa ma anunte cand vor fi finalizate actele.
In aceasta situatie nu trebuia sa fiu anuntata din timp?(legea 67 din 2006).
Unde sa ma prezint?
Cel ce a vandut firma nu mai are sediu(de fapt nu mai are nimic)la acea adresa,cine e cumparatorul ,habar nu am
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Drepturile şi obligaţiile cedentului, care decurg dintr-un contract sau raport de muncă existent la data transferului, vor fi transferate integral cesionarului.

2. Cedentul și cesionarul vor informa în scris reprezentanții salariaților proprii sau, în cazul în care aceștia nu sunt constituiți ori desemnați, pe salariații proprii, cu cel puțin 30 de zile înainte de data transferului, cu privire la:
a) data transferului sau data propusă pentru transfer;
b) motivele transferului;
c) consecințele juridice, economice și sociale ale transferului pentru salariați;
d) măsurile preconizate cu privire la salariați;
e) condițiile de muncă și de încadrare în munca.

3. Nerespectarea de către cedent a obligației de mai sus constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 1.500 lei la 3.000 lei, de către inspectorii de muncă.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

Alte discuții în legătură

Buna seara, firma unde lucrez a fost cumpărată de un mare concern. ... adelinamicux adelinamicux Buna seara, Firma unde lucrez a fost cumpărată de un mare concern. Actele s-au semnat pe 30.09.2021. Noi, angajații, n-am fost informați că urmează ... (vezi toată discuția)
Transfer salariat de la o firma la alta fara instiintare RoxannaMaria RoxannaMaria Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns: Acum 1 luna, firma la care lucrez a transferat toti angajatii la o alta firma (ambele apartinand aceleiasi ... (vezi toată discuția)
Transfer contract de munca intre companii slx slx Buna ziua, Firma la care lucrez (cedent) e in curs de preluare de catre alta firma (cesionar). Am primit o oferta de munca de la cesionar in care exista ... (vezi toată discuția)