avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Transfer contract de munca intre companii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Transfer contract de munca intre companii

Buna ziua,

Firma la care lucrez (cedent) e in curs de preluare de catre alta firma (cesionar).
Am primit o oferta de munca de la cesionar in care exista urmatoarea fraza:
"va informam ca nu sunt preconizate masuri speciale pentru angajatii carora le sunt aplicabile prevederile legii nr 67/2006"

Daca refuz aceasta oferta, care presupune si relocarea in alt oras, ce se intampla ? Urmeaza sa fiu data afara si sa primesc salarii compensatorii sau e ca si cum as renunta la toate drepturile ?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:52, 3 Aprilie 2014
Art.173 alin.3 C.mun. - Transferul întreprinderii, al unităţii sau al unor părţi ale acesteia nu poate constitui motiv de concediere individuală sau colectivă a salariaţilor de către cedent ori de către cesionar.

Art.7 din Legea nr.67/2006 - Transferul intreprinderii, al unitatii sau al unor parti ale acestora nu poate constitui motiv de concediere individuala sau colectiva a salariatilor de catre cedent ori de catre cesionar.

Prin urmare, ce oferta ati primit ?
Am primit o foaie prin care sunt intrebata daca sunt de acord cu schimbarea angajatorului de la firma la care lucrez la cesionar in aceleasi conditii pe care le am si acum - aceleasi salariu, zile de concediu etc
Exista o casuta pe care o bifez cu DA sau NU in functie de optiunea mea. Cesionarul e in alt oras, ar tb sa ma mut ceea ce nu imi doresc.

Intrebarea mea era daca aceasta oferta influenteaza in vreun fel modul in care cedentul ma poate concedia in urma inchiderii activitatii, care rezulta dupa transfer.

multumesc
Asa cum am mentionat mai sus, transferul nu poate constitui motiv de concediere.

Acea oferta, ar insemna incetarea c.i.m. la cedent si incheierea unui nou c.i.m. la cesionar.

Daca acceptati, va trebui sa faceti naveta?
Transferul CIM in baza Lg 67/2006 are loc fara fara acordul salariatului, fiind obligatorie doar notificarea salariatului. In principiu in aceasta situatie nu se modifica decat angajatorul, celelalte clauze ale CIM ramanand neschimbate.
Daca insa se modifica si alte clauze din CIM, cum ar fi locul muncii, atunci e obligatoriu acordul salariatului. In cazul in care salariatul nu este de acord, atunci poate fi concediat.
Da, este cazul schimbarii locului muncii (alt oras) si e nevoie de acordul meu.
Vroiam doar o confirmare ca in cazul unui refuz intru in procesul de concediere, compensatorii etc

Alte discuții în legătură

Concedierea colectiva elenadragoi2008 elenadragoi2008 salut, firma la care lucrez se inchiriaza iar patroni noi ne preiau pe unii dintre noi, iar ceilalti intra in somaj, va rog sa imi spuneti ce drepturi avem, ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii sau somaj ? stunna stunna Buna seara, tocmai am fost informat ca in 2 luni se va inchide postul meu in cadrul firmei la care lucrez, si e posibil sa \\"ne ia\\" alta firma... intrebarea ... (vezi toată discuția)
Drepturi angajati silcia silcia Buna ziua, Firma la care lucrez urmeaza sa fie vanduta. Suntem 3 angajati. Ce drepturi legale avem? Ce se intampla cu angajatii in acest caz? (vezi toată discuția)