Buna seara, tocmai am fost informat ca in 2 luni se va inchide postul meu in cadrul firmei la care lucrez, si e posibil sa "ne ia" alta firma... intrebarea mea este, daca se inchide postul avem dreptul la 2-3 salarii compensatorii , sau legea ne trimite in somaj daca nu semnam cu noua firma ?
Multumesc anticipat !
Buna seara inca o data ! Am avut unele "discutii" cu cei de la firma si mi-au spus ca ei nu vor inchide posturile, vor face doar un transfer catre cealalta firma... in cazul in care nu semnam cu noua firma, pur si simplu ne concediaza... deci in concluzie nu prea e nimic de facut, decat sa semnam cu firma noua... nu ?
Art. 173. C.mun. teglementeaza protecţia salariaţilor in cazul transferului întreprinderii, al unităţii sau al unor părţi ale acestora, si anume:
(1) Salariaţii beneficiază de protecţia drepturilor lor în cazul în care se produce un transfer al întreprinderii, al unităţii sau al unor părţi ale acesteia către un alt angajator, potrivit legii.
(2) Drepturile şi obligaţiile cedentului, care decurg dintr-un contract sau raport de muncă existent la data transferului, vor fi transferate integral cesionarului. (3) Transferul întreprinderii, al unităţii sau al unor părţi ale acesteia nu poate constitui motiv de concediere individuală sau colectivă a salariaţilor de către cedent ori de către cesionar.