avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salarii compensatorii sau somaj ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salarii compensatorii sau somaj ?

Buna seara, tocmai am fost informat ca in 2 luni se va inchide postul meu in cadrul firmei la care lucrez, si e posibil sa "ne ia" alta firma... intrebarea mea este, daca se inchide postul avem dreptul la 2-3 salarii compensatorii , sau legea ne trimite in somaj daca nu semnam cu noua firma ?
Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: stunna , utilizator 16:10, 17 Decembrie 2012
Aveti dreptul la salarii compensatorii numai daca asa ceva este prevazut in c.i.m., in ccm aplicabil angajatorului sau in reg.intern al acestuia.

In lispa unor astfel de prevederi , anagajtorul nu are obligatia de a acorda salarii compensatorii.
Multumesc mult pentru raspuns, o sa ma interesez la firma !
Buna seara inca o data ! Am avut unele "discutii" cu cei de la firma si mi-au spus ca ei nu vor inchide posturile, vor face doar un transfer catre cealalta firma... in cazul in care nu semnam cu noua firma, pur si simplu ne concediaza... deci in concluzie nu prea e nimic de facut, decat sa semnam cu firma noua... nu ?
Art. 173. C.mun. teglementeaza protecţia salariaţilor in cazul transferului întreprinderii, al unităţii sau al unor părţi ale acestora, si anume:
(1) Salariaţii beneficiază de protecţia drepturilor lor în cazul în care se produce un transfer al întreprinderii, al unităţii sau al unor părţi ale acesteia către un alt angajator, potrivit legii.
(2) Drepturile şi obligaţiile cedentului, care decurg dintr-un contract sau raport de muncă existent la data transferului, vor fi transferate integral cesionarului.
(3) Transferul întreprinderii, al unităţii sau al unor părţi ale acesteia nu poate constitui motiv de concediere individuală sau colectivă a salariaţilor de către cedent ori de către cesionar.

Multumesc mult pentru raspuns !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma la care lucrez urmeaza a fi vanduta blitzblitz blitzblitz Buna ziua, Firma la care lucrez urmeaza a fi vanduta catre un o alta firma (in acest moment aceasta firma ne este concurent pe piata). Foarte probabil ... (vezi toată discuția)
Drepturi angajati silcia silcia Buna ziua, Firma la care lucrez urmeaza sa fie vanduta. Suntem 3 angajati. Ce drepturi legale avem? Ce se intampla cu angajatii in acest caz? (vezi toată discuția)
Preluarea de catre alta firma alinamadalina2015 alinamadalina2015 buna ziua, sunt angajat in cadrul unei firme ce furnizeaza forta de munca in supermarcheturi. din cate am inteles aceasta firma se desfinteaza si urmeaza a fi ... (vezi toată discuția)