avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sunt chiriaș de 17 ani în aceeași casă și nu am ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sunt chiriaș de 17 ani în aceeași casă și nu am avut niciodată contract. Mă poate da afară proprietarul oricând dorește?

Dacă stau intr-o casa și proprietarul nu a făcut contract cu mine mă poate da afară cind dorește? Stau de peste 17 ani de zile
Ultima modificare: Miercuri, 27 Martie 2019
Manuela Rășină, administrator
Nu va poate da afara cu forta,daca nu doriti sa plecati va trebui sa va evacueze prin instanta, procedura care durează câteva luni.
Ultima modificare: Luni, 25 Martie 2019
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Da, practic prin instanta va poate evacua dar dureaza...

In urma cu mai mult timp chiar recomandam sa isi angajeze avocat chiriasul in caz de proces deoarece cu cat sta mai mult cu atat este mai avantajos si avocatii mai pot amana.
Recomandam un calcul pe chirie si plata la avocat pentru amanari pentru a se vedea cum este mai rentabil...mai ales daca exista si neintelegeri...
De multe ori, dupa parerea mea, justitia poate rezolva si implicit problemele...
Eu nu am plătit chirie pe toți acești ani deoarece proprietarul mă lăsat sa stau în casa nefolosind-o dar în acest timp eu am făcut reparațiile necesare casei fiind bătrânească și plătind în toți acești ani impozitul la primarie. multumesc
Ultima modificare: Marți, 26 Martie 2019
Manuela Rășină, administrator
Nimeni nu poate fi obligat să va tina la nesfarsit,oricum în lipsa unui contract de închiriere cu atat mai simpla o sa fie evacuarea.
Domnule avocat eu vreau sa cumpăr aceasta casa dar nu pot sa le dau prețul pe care îmi cere copii în acceadă casa este și muna mea de 17 ani.aici este problema

Alte discuții în legătură

Drept de creanta monica1976 monica1976 Buna seara, As dori sa ma ajute cineva cu un sfat. Locuiec de 5 ani in casa fostului meu prienten care a decedat de curand si cu care aveam un raport de ... (vezi toată discuția)
Sunt in concubinaj cu o femeie de 35 ani.am creat o societate ... User Gabriel User Gabriel Sunt in concubinaj cu o femeie de 35 ani.Am creat o societate comerciala, acum 28 de ani. Ia a rămas văduvă in \'88 și de atunci eu am ajutat la creșterea ... (vezi toată discuția)
Partaj mariw mariw buna ziua. am 20 de ani,locuiesc cu parinti si cu bunica,bunicul meu a plecat din casa,acum traind in concubinaj cu alta femeie. acum vrea sa ne evacueze ... (vezi toată discuția)