avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Drept pensie dupa sotul decedat
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Drept pensie dupa sotul decedat

Buna ziua,

Am nevoie de indrumare in legatura cu pensia mamei mele.
Pe scurt, ea a iesit la pensie cu efectuarea stagiului complet. Tatal meu a decedat in 2007, beneficiind de pensie doar 3 ani.
Intrebarea este daca mama poate beneficia de un procent din pensia tatalui meu. Am gasit un articol de ziar pe tema asta dar nu da numarul legii.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 10:00, 26 Martie 2019
Potrivit actualei legislatii:
La alegere
-Pensia proprie
-Pensia de urmas(50% din cea a sustinatorului).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

25%din pensia de urmas viodomnita viodomnita as dori sa stiu daca mama poate beneficia de 25% din pensia tatalui meu decedat in 2017,ea avand pensia de 620,care am inteles ca este pensie sociala sau de CAP (vezi toată discuția)
Primirea a 25% din pensia sotului decedat. vioricadiaconescu vioricadiaconescu Am fost casatorita timp de 50 de ani, sotul meu a decedat de 1 an. Cum pot beneficia de procentul de 25% din pensia sotului. Eu am pensie de limita de ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata femei kontikki kontikki scuze, intrebarea mea este daca si cand poate mama mea beneficia de pensie anticipata? Repet, are varsta de 50 de ani, 20 de ani vechime in munca, a iesit ... (vezi toată discuția)