avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Hartuita de firma de recuperare creante
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Hartuita de firma de recuperare creante

M-am mutat in urma cu vreo doi ani, apartamentul ramanand tot prioprietatea mea, n-am mai platit firma de cablu. Erau vreo 50 de lei de plata, in fine, am uitat, am ignorat, ulterior, cu penalitati, stiu ca se facuse cam vreo 200 de lei de plata, deci o suma infima oricum la nivelul unei firme de cablu. De vreo doua luni, am capiat efectiv. Creanta a fost cesionata catre o firma de recuperari creante care tot ma suna, tot ma suna, in continuu, de trei, patru ori pe zi ma suna. De pe numere diferite sa discute cu mine aberatii. Le-am spus sa nu ma mai sune ca ma deranjeaza. Nimic. Ma suna iar. Din ce le spun ca ma deranjeaza si le inchid telefonul in nas, din aia ma suna si mai mult. Am blocat toate telefoanele de fix si mobilele de pe care am fost sunata. Ma suna mereu si mereu de pe alte telefoane, resursa nelimitata. NU le platesc, nu vreau, mai ales ca au atitudinea asta. Ce solutii am sa scap de hartuirea asta, altele decat sa-mi schimb numarul de telefon? E extrem de jenant sa fii sunat in toiul zilei cand sunt pe la Tribunal sau am alta treaba de... firma de creanta. Sa vibreze telefonul, sa ma uit, sa vad numarul, sa nu raspund sau sa vad numar care sa nu fie din agenda si sa nu raspund si cand colo sa fie vreun client si eu sa nu-i raspund, evitand... firma de creanta. Si vreau, daca se poate, solutii juridice, nu morale de genul: dar de ce n-ati platit sau chestii de astea? Chiar v-as fi recunoscatoare daca ati putea sa-mi dati o solutie prin care o autoritate a statului roman sa-i poata determina, potrivit atributiilor care-i revin, sa inceteze cu aberatia asta de sunat frecvent. Am sunat la Autoritatea de Protectie a Datelor cu Caracter Personal, explicand situatia, au zis ca nu se baga.
Cel mai recent răspuns: Mirrella P. , utilizator 14:52, 27 Martie 2019
Daca le-as platit, inseamna ca metoda lor da roade. Si exact pe asta mizeaza. Cum ma innebunesc pe mine cu sunatul, probabil ca asa ii innebunesc si pe altii. Mizand ca satul sa tot fie sunat, omul pana la urma cedeaza. Dar eu vreau sa le demonstrez ca metoda lor nu e nici deontologica, nici legala... Nu sa le dau apa la moara.

Adrian Dimitriu a scris:

eu cred ca cel mai simplu e sa platiti cei 200 lei. efectul e imediat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De zece ani sunt înștiințat că voi fi executat silit, an de an găsesc în cutia poștală câte o citație de executare silită. pot face contestație la executare pentru prescriere? popem popem buna ziua de zece ani sunt instintat ca voi fi executat silit , an de an gasesc in cutia postala cate o citatie de executare silita . Pot face contestatie la ... (vezi toată discuția)
Instiintare executare silita dia partea unei firme de recuperari creante tina23 tina23 Buna ziua, Am primit acasa o instiintare de executare silita din partea [editat] si trebuie sa platesc o datorie de 750 de lei, pana la data de 18.02.2013 ... (vezi toată discuția)
Hartuire banca GabrielNicolae GabrielNicolae Buna ziua, Am un card de credit/cumparaturi de la [], unde am o anumita rata lunara. Se intampla sa mai intarziu cu plata, din anumite motive, iar cei de la ... (vezi toată discuția)