avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Perioada de pastrare la arhiva a documentelor de catre ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Perioada de pastrare la arhiva a documentelor de catre angajator.

Buna ziua.As dori sa aflu care este prioada de pastrare a pontajelor,state de plata si bonuri de lucru laarhiva unitatii precum si actul normativ.Dupa cum am me tionat si in interventiile anterioate consilierul juridic a facut afirmatii scrise la adresa mea ca am fost pontat 8 ore nu 6 ore pentru zona 1 de radiatii.Mam deplasat la Director solicitindui copii dupa pontaje,bonuri de lucru si state de plata pentru anul 1994 promitindumi ca mi le trimite prin posta iar dupa doua saptamini primesc raspuns redactat de consilierul juridic semnat si de director spunindumi ca documentele solicitate se afla la dosarul cauzei nefiind adevarat am studiat de doua ori dosarul si nu exista nici un pontaj,stat de plata sau bon de lucru.In nenumarate intimpinar si concluzii srise catre instanta a afirmat ca documentele nu le mai are in arhiva deoarece a expirat pwroada de pastrare la arhiva si s-au distrs.Facindui plingere penala am solicitat politistului sa imi arate documentele depuse de consilier,nici aici nu a depus ici un pontaj bon de lucru sau stat de plata.Rugamintea me este sa imi transmiteti care este perioada de pastrare la arhiva precum si actul normativ.Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Traianut , utilizator 16:02, 27 Martie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea nr.82/2011
art.25
(1) Registrele de contabilitate obligatorii și documentele justificative care stau la baza înregistrărilor în contabilitatea financiară se păstrează în arhiva persoanelor prevăzute la art. 1 timp de 10 ani, cu începere de la data încheierii exercițiului financiar în cursul căruia au fost întocmite, cu excepția statelor de salarii, care se păstrează timp de 50 de ani.
.....

Norma metodologica de intocmire si utilizare a documentelor financiar-contabile, aprobata prin Ordinul 3512/2008, instituie obligatia pastrarii in arhiva a registrelor de contabilitate, a celorlalte documente contabile, precum si a documentelor justificative care stau la baza inregistrarii in contabilitate.
Potrivit prevederilor acestei Norme, termenul de pastrare a statelor de salarii este de 50 de ani, iar termenul de pastrare a registrelor si a documentelor justificative si contabile este de 10 ani cu incepere de la data incheierii exercitiului financiar in cursul caruia au fost intocmite.
Multumesc frumos.

Cornel Vasile a scris:

Legea nr.82/2011
art.25
(1) Registrele de contabilitate obligatorii și documentele justificative care stau la baza înregistrărilor în contabilitatea financiară se păstrează în arhiva persoanelor prevăzute la art. 1 timp de 10 ani, cu începere de la data încheierii exercițiului financiar în cursul căruia au fost întocmite, cu excepția statelor de salarii, care se păstrează timp de 50 de ani.
.....

Norma metodologica de intocmire si utilizare a documentelor financiar-contabile, aprobata prin Ordinul 3512/2008, instituie obligatia pastrarii in arhiva a registrelor de contabilitate, a celorlalte documente contabile, precum si a documentelor justificative care stau la baza inregistrarii in contabilitate.
Potrivit prevederilor acestei Norme, termenul de pastrare a statelor de salarii este de 50 de ani, iar termenul de pastrare a registrelor si a documentelor justificative si contabile este de 10 ani cu incepere de la data incheierii exercitiului financiar in cursul caruia au fost intocmite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat timp se pastreza bilanturile si alte declaratii fiscale ? virgilius virgilius Buna seara. Imi poate spune cineva cat timp trebuie pastrate bilanturile contabile, declaratiile 100 si 300 si alte declaratii fiscale, dupa radierea unei ... (vezi toată discuția)
Arhivarea documentelor teslovan florentina teslovan florentina Va rog sa-mi spuneti daca exista un ordin mai nou cu privire la arhivarea documentelor financiar-contabile.Eu stiu doar ordinul 3512/2008.Multumesc. (vezi toată discuția)
Care este termenul de pastrare a pontajului zilnic in arhiva? ... dragon21 dragon21 Care este termenul de pastrare a pontajului zilnic in arhiva? Oficiul de pensii din Germania nu vrea sa creada ca numai statele deplata se pastraza 50 de ani ... (vezi toată discuția)