avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... cuantum pensie invaliditate , procedura de incheiere a ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

cuantum pensie invaliditate , procedura de incheiere a contractului de munca intre data deciziei medicale si data deciziei de pensionare.Ce trebuie facut de catre angajat?

In mai putin de o luna urmeaza sa ies la pensie de invaliditate.Am vechime de 40 de ani si 26 de zile la data pensionarii astfel:23 ani conditii normale,10 ani si 7 luni grupa 1 la care se adauga 5 ani , 6 luni cd medical. As dorii sa stiu daca sporurile se iau in calcul la stabilirea punctajului si cum( exemplu concret ) ;daca este dif intre gr 2 si 3,;daca avand aceasta vechime se calculeaza si stagiu potential. Mentionez ca am 56 de ani si ieseam la pensie la 57 ani si 6 luni.cum se calculeaza pensia, cat considrati ca ar fi cuantumul pensiei? Ce trebuie sa fac in momentul cand am decizia medicala cu privire la contractul de munca,
Ultima modificare: Joi, 28 Martie 2019
Aneluta, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:52, 28 Martie 2019
C.i.m. inceteaza de drept : la data comunicarii deciziei de pensie in cazul pensiei de invaliditate de gradul III sau la data comunicarii deciziei medicale asupra capacitatii de munca in cazul invaliditatii de gradul I sau II.

Sporurile primite se iau in calcul la stabilirea punctajului pentru pensie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie pensionare alexia_amdra alexia_amdra buna ziua! sunt pensionar de boala gr.2 din 2003.Pe decizia de pensioare mi s-a inscris 18 ani si 11 zile vechime in munca din care gr.2, 4 ani,6 luni si 7 ... (vezi toată discuția)
Pensie invaliditate grad 3 anamara5922 anamara5922 Sint proaspat beneficiar al unei pensii de invaliditate gradul 3,nu am primit decizia, am o intrebare si rog un raspuns: la stabilirea vechimii la pensia ... (vezi toată discuția)
Pensia de gradul iii si gradul ii balerina balerina As dori sa stiu care este diferenta in bani intre o pensie de gradul 3 si cea de gradul 2. Stiu ca la pensia de gradul 3 ai drept de munca insa persoanei in ... (vezi toată discuția)