cuantum pensie invaliditate , procedura de incheiere a contractului de munca intre data deciziei medicale si data deciziei de pensionare.Ce trebuie facut de catre angajat?
In mai putin de o luna urmeaza sa ies la pensie de invaliditate.Am vechime de 40 de ani si 26 de zile la data pensionarii astfel:23 ani conditii normale,10 ani si 7 luni grupa 1 la care se adauga 5 ani , 6 luni cd medical. As dorii sa stiu daca sporurile se iau in calcul la stabilirea punctajului si cum( exemplu concret ) ;daca este dif intre gr 2 si 3,;daca avand aceasta vechime se calculeaza si stagiu potential. Mentionez ca am 56 de ani si ieseam la pensie la 57 ani si 6 luni.cum se calculeaza pensia, cat considrati ca ar fi cuantumul pensiei? Ce trebuie sa fac in momentul cand am decizia medicala cu privire la contractul de munca,
C.i.m. inceteaza de drept : la data comunicarii deciziei de pensie in cazul pensiei de invaliditate de gradul III sau la data comunicarii deciziei medicale asupra capacitatii de munca in cazul invaliditatii de gradul I sau II.
Sporurile primite se iau in calcul la stabilirea punctajului pentru pensie.